sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Juustokakku karhunmarjoilla ja manteli-kookos-pohjalla



Pääsiäisenä mieleni teki marjaisaa piirakkaa. Muuntelin juustokakun ohjetta korvaten jauhot mantelilla ja kookoksella, sekä korvasin sulatejuustosta puolet paksulla jogurtilla ... hyvää tuli!



Kahteen pikkupiirakkaan tarvitset:

Pohja:
30 g mantelijauhoja ( surautin kokonaiset mantelit jauhoiksi kahvimyllyssä)
30 g kookosrouhetta
4 tl margariinia / voita
2 tl steviaa (sokeria, hunajaa tm.)
1-2 rkl paksua jogurttia

Täyte:
75 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g paksua jogurttia
1,5 tl vaniljaa
2-3 tl steviaa (sokeria - lisää maun mukaan)
1 kananmuna
puolikkaan limetin raastettu kuori (luomu)

100 g marjoja - käytin karhunmarjoja

Tee näin:
1. Hienonna kourallinen manteleita jauhoiksi.
2. Sekoita pohjan valmistusaineet keskenään - painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään, mausta sokerilla / stevialla - tarkista makeus - lisää tarvittaessa.
4. Kaada täyte piirakan pohjalle, ja ripottele marjat siihen päälle.
5. Paista noin 20-25 min. 180 asteessa.



Anna piirakan hieman jäähtyä ennen tarjoamista.
 
Manteli, kookos ja marjat maistuvat hyvälle yhdessä
- jos haluat hieman ekstraa lautasen reunalla, niin karhunmarja coulis
jäätelön taikka jogurtin kera maistuisi varmasti hyvälle:)



20 kommenttia:

  1. Ihana piirakka! Ohjekin on niin helppo, tätä kokeilen varmasti :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen piirakka! Manteli-kookospohjaa käytän yleensä raakatortuissa mutta voisin käyttää sitä myös tavallisissa juustokakuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jael, Nyt löysin Raaka-kakku-ohjeen (sain sinulta ennen joulu sen kivan keittiö-haasteen, jolloin haastoin itseni raaka-kakun tekoon) ... ihan sormissa syyhyää nyt kun pian alan sitä tekemään! Kiitos inspiraatiosta :)

      Poista
  3. Onpas makee resepti, tota täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä innostuin sun smoothiesta ... Ihana arvonta blogissasi!

      Poista
  4. Hei pitkästä aikaa. Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, Paula - ja suklaa-poppari-inspiraatiosta (nyt stevia-suklaata hakemaan :)

      Poista
  5. Voi, mikä herkku! Tätä tulen kokeilemaan, kuulostaa aivan suuni mukaiselta ohjeelta, kiitos!

    VastaaPoista
  6. Hei Nina! Blogissani on sinulle tunnustus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina, käväisin heti kurkkaamassa :)

      Poista
  7. Onpas herkullisen näköinen. Melkeinpä voin tuntea nenässäni ihanan tuoksun! Kivaa perjantaita sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Aivan ihastuttava on sinun teskstiilinen Art Journal-sivusi!

      Poista
  8. Minkä kokoisia vuokasi ovat olleet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Vuokani ovat sellaisia pieniä minivuokia, laitankin tähän mitat niin osaa paremmin sen suuruuden määritellä:
      Halkaisija pitkä sivu 16 cm
      halkaisija lyhyt sivu 11 cm
      syvyys 3 cm

      Nämä pienet vuoat ostin aleesta viime kesänä, ja olen Aika usein niitä käyttänyt juuri tälläisiin pikku piiraisiin tai uunipuuroihin - yksi reilu annos uunipuuroa mustikoiden kera on nopsa valmistaa aamulla.

      Kahvin / teen kanssa piiraaksi ½ - 1 henkilöä kohtaan.

      Toivottavasti oli apua :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)