sunnuntai 18. helmikuuta 2018

KalenterijuttujaOlen ottanut muutaman valokuvan silloin tälliön kalenteria tehdessä - pari ystävää ovat olleet kiinnostuneita joten olen näyttänyt kuvia ja kertonut kuinka sen teen.

YouTubesta löytyy paljon erilaista inspiraatiota, jos hakee hakusanalla "bulletjournal". Bulletjournalin aloittajan filosofia on että kalenteri olisi mahdollisimman yksinkertainen ja toimiva - minulla kalenterini enemmän päiväkirjamainen ja luova juttu.

Olen kokeillut erilaisia tapoja viikottaiselle aukemalle - tykkään tällä hetkellä eniten tuosta ylläolevasta, jossa jokaiselle päivälle on oma "lokeronsa". Muuttelen hieman, tarpeen mukaan, viikottain tuota kalenterin sisältöä, mutta se joka viikon valokuva on aina mukana. (Jätän tilaa valokuvalla, jonka sitten jälkeenpäin valitsen ja tulostan tai kehitän).On mukava että pienet jutut, kuten elokuvaliput, ja muut mukavat, voi liimata kalenteriin muistoiksi - aivan niin kuin teiniaikana liimailin kalentereihin kaikenlaista.
Kalenterista saa omantuntuisen - kirjoittelen myös kirjavinkkejä, sekä lukemani kirjat, kalenteriin - samoin ajatuksia sekä inspiroivia juttuja ... se toimii vähän niinkuin "muisti-inspiraatio-pankkina".

Kalenteri on persoonallinen - päiväkirjamainen, työkalenteri on ihan eri (elektroninen). Tämä luova kalenteri kun on se oma juttu, sitä voi tehdä taikka olla tekemättä ... Nämä ekat 2 kuukautta olen kyllä kovasti tykännyt sitä rustailla.

Sunnuntai iltapäivällä tai illalla teen seuraavan viikon aukeaman - niin ne pidemmät tekstit ja muut jutut saa kirjoittaa aina sen kuluneen viikon jälkeisille sivuille.

Kalenterin alussa on koko vuoden kaikki kuukaudet, joiden yhteydessä tärkeät tapahtumat, suunnitelmat ym. Ja siellä tilaa lisätä niitä tarpeen mukaan - ja joka kuukauden alussa / viikon alussa, sieltä näkee ja muistaa mitä on suunnitteilla taikka sovittu.


... Hyvää alkavaa viikkoa toivotellen,

Nina

1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa katselin blogiasi. On ihana kalenteri, pitää vaan varata aikaa kirjoittamiseen ennenkuin tapahtumat unohtuvat!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)