lauantai 19. toukokuuta 2012

Suklaamuffareita ja luumupiirakkaa

 

Leivoimme nyt iltapäivällä "tupaantulias-muffinsit" poikien uusittuun huoneeseen. Herkullinen ja helppotekoinen ohje löytyy Veikeän Verson blogista: Minimuffarit. Minulla oli tavallisen kokoisia muffinsivuokia, ja taikinasta tuli 9 hyvänkokoista muffinsia :)



Isäntä teki luumu-viinirypäle-piirakan sänkyjenkokoamisurakan päätteeksi: Pohjalle kaurahiutaleita ja muutama nokare voita, siihen päälle pilkottuja tuoreita luumuja (8 kl), ja kourallinen viinirypäleitä. Niiden päälle hieman hunajaa ja fariinisokeria, ja siiten koko kauneus uuniin puoleksi tunniksi 160 asteeseen. Maistuu hyvälle jogurtin, jäätelön, kermavaahdon tai creme fraichin kanssa!



Molemmilla pojilla on nyt oma sänky-pöytä-yhdistelmä. Sängyn alle voi kiinnittää verhotangon, ja aion ommella pienet verhot molemmille, niin he saavat "omat luolat" sängyn alle - ja siilä tavoin hieman enemmän yksityisyyttä tarvittaessa. Kiva että kirjoituspöytä on niin pitkä, että muutama kaverikin sen ääreen.

3 kommenttia:

  1. Tuo luumurypäle-paistos kuulostaa herkulta!

    Voi ei, tulit vahingossa valinneeksi sen kaikkein vaatimattomimman makuisen muffariohjeeni. Kuorrute on mielestäni hyvä, mutta ainakin näin suklaaholistin mielestä, tuo pohjataikina on melko vaatimaton. Siis vaatisi sitä suklaata ;)

    Ihanan synttärikortin olit tehnyt tuolla alempana :)

    VastaaPoista
  2. Jopas jotakin - se "vaatimattomin" muffinsi maistui todella herkulliselle! Se kardemumma toi raikkaan ja täyteläisen vivahteen, ja korosti jollain tapaa suklaakuorrutuksen makeutta - mm! Pojat itse valitsivat tämän ohjeen kuvien perusteella ;)
    Seuraavaksi varmaan leivotaan niitä sinun herukkamuffareita ... Aion etsiskellä täältä minivuokia, pikkumuffinsit ovat herttaisen näköisiä, melkein kuin yksi suupalanen!

    VastaaPoista
  3. No sehän on mukavaa, että maistui! Oma muffarisuosikkini taitaa olla kunnolla suklaiset muffarit kookoskreemikuorrutteella. Piti käydä ihan läpi omia ohjeitani ja huomasin, ettei sitä omaa suosikkiani sieltä suoraan löydykään.
    Minimuffarit on kyllä tosi söpöjä. Itse olen tilannut niitä leivontatarvikeliikkeistä netistä. Lisäksi minulla on myös minimuffaripelti,jossa paistettuna pysyvät ryhdikkäinä. Kilpavarustelukierre keittiössä siis ;)

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)