sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kaali-kurpitsa-feta - piirakka & ruokalista

 

Tässä piirakassa maistuu vihannesten lisäksi ruis ja lanttu, sekä mukavat mausteet. Olen soveltanut tätä piirakkaa Terveyslehden (2011) ohjeesta. Korvasin piirakkataikinan perunamuusin lanttusoseella, lisäsin fetajuustoa, hieman chiliä sekä erilaisia mausteita. Tulos on maukas ja pehmeän eksoottinen. Voit huoletta korvata kurpitsan porkkanoilla, ja yleensäkin raastaa vihanneksia ja juureksia maun mukaan piirakkaan.

Valmistusaineet:

Pohja:
150 margariinia tai voita
2 dl lanttusosetta (tätä herkkua toin Suomesta mukana, myös peruna- tai muu juuressose käy hyvin)
4 dl ruisjauhoja
200 g maitorahkaa (sekoitin rahkaa ja turkkilaista jogurttia)
2-3 rkl kylmää vettä
1 tl suolaa

Täyte:
200 g valkokaalia hienoksi suikaleituna
200 g kurpitsaa (tai porkkanaa) karkeaksi raastettuna - käytin Hokkaido-kurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 3 cm punaista chiliä viipaleiksi leikattuna
25-35 g kurpitsansiemeniä
n. 1 dl fetajuustoa kuutioina
2 tl öljyä paistamiseen
1 dl vettä
1 kananmuna
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaata
1 tl paprikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje:
  • Sekoita margariini ja ruisjauhot nyppimällä, lisää suola ja lanttusose. Sekoita mukaan rahka, ja tarvittaessa kylmä vesi.
  • Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa n. 10 min. 200 asteessa.
  • Kuullota viipaloidut sipulit, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää hienoiksi suikaleiksi leikattu valkokaali, anna hautua miedolla lämmöllä n. 10. min.
  • Lisää kurpitsa-raaste sekä mausteet. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min.
  • Riko kananmuna erilliseen astiaan ja vispaa hieman haarukalla, niin että keltuainen ja valkuainen sekoittuvat. Lisää kananmuna kaali-kurpitsa-seokseen. Kaada seos esipaistetun piirakan päälle, lisää  feta-kuutiot ja kurpitsansiemenet.
  • Paista 200 asteessa noin 20 min. Tarjoa jäähtyneenä - maistuu varmaan myös kylmänäkin.




Ruokalista:

Maanantai        Isännän kanafileet pastan ja punakaali-coleslawin kera
Tiistai                Juusto-omeletit ja vihreä salaatti
Keskiviikko      Kanakeitto & porkkana-sämpylät
Torstai              Kanakeitto & luumuinen omena - herkku jälkkäriksi
Perjantai          Kalapullat perunamuusilla ja ruusukaalilla
Lauantai          Perunamuusi-kanajauheliha-uunivuoka ja Veikeän Verson ruusukaalisalaatti (uusi)
Sunnuntai        Karry-taffel tummanriisin ja tilpehöörin kera - päälle voi ripotella kookosta, banaaninpaloja, pähkinöitä, ananasta, rusinoita ja muuta mukavaa  & citronmåne-kakku (uusi resepti)

Mukavaa alkavaa viikkoa 

- tänne on luvassa hieman pakkasta ja jopa luntakin!

6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa makoisalta, voisin kokeilla säveltää jotakin samantapaista. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri, sinulle myös myötätuulta alkaneelle viikolle!

      Poista
  2. Tuo ruokalistahan onkin hyvä - ja siinä näemmä voi viikolla hyödyntää hyvin edellistä päivää ... ja sitten asiaan: Olen haastanut sinut vähän vastailemaan kysymyksiini, jotka löydät blogistani:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yritän just käyttää kaiken ruoan jollain tapaa, jotta ei jäisi niitä jämiä erilaisiin muovirasioihin sinne jääkaappiin. Onpa kiva tuo haaste, tulenkin kurkkaamaan heti! :)

      Poista
  3. Onpas makoisalta kuulosta ohje. Nimim. Jojo-laihduttaja :D
    Toi ruokalista homma ois kyllä superhyvä homma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kalorimääriä en ole laskenut - tuo margariini siinä pohjassa varmaan eniten laskuttaa - mutta silloin tällöin voi kyllä hieman herkutella :) Juuri nyt tuntuu suurin hyöty ruokalistalla olevan se, ettei tartte miettiä iltapäivisin että "Mitäs sitä nyt keksisi iltaruoaksi?!"

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)