perjantai 26. huhtikuuta 2013

Marinoitua punasipulia ja keittiössä hyöräilyä



Punasipulista saa kaikkea kivaa, itse tykästyin marinoituun punasipuliin - sillä saa mukavaa makua ihan tavalliseen salaattiin, ja marinoitu punakaali maistuu ihanalle lisukkeena sekä lihan, kalan että kasvisruokien kanssa. 



Marinoitu punasipuli:

Tarvitset: 2 punasipulia, 1 dl omenaviinietikkaa, 2 rkl sokeria (stevialla en ole vielä kokeillut),
5 pippuria ja 1 tl suolaa.

Keitä omenaviinietikka, vesi, sokeri, pippurit ja suola marinadiliemeksi. Laikkaa sipulit lohkoiksi, ja keitä niitä marinadissa 8-10 min. Kaada liemi pois, ja anna sipuleiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua tai salaattiin laittamista.

Tulostettava ohje tässä




Auringon valo heijastui niin kivasti sipuliin että nappasin siitä muutaman kuvan - niin kauniin punainen tuo kuori, sekä itse sipuli sisältä myös.




Hyvin on mennyt se maidoton, sokeriton ja vehnätön ruokavalio, eilen tuli 2 viikkoa täyteen. Poikkeuksena oli palanen kakkua ja leipää sunnuntain juhlissa ystävien luona, sekä 2 neekerinpusua eilen ... Mies oli saanut semmoisia "käsintehtyjä" (mikä se nyt onkaan se sana, joka nyt on hukassa - håndlavet vastine siis) neekerinpusuja - maistoin vadelmaisen ja vaniljaisen ... makeita olivat. Poikkeus siis vahvistaa säännön, eikös vain :)  Muuten olen herkutellut pop corneja poksutellen, sekä viikonloppuna sillä stevia suklaalla - sekä manteleilla ja niillä raw chocolate nibseillä.


Huomenissa on juhla myös, siellä tarjotaan ruokaa ja muuta ... maistan kaikkea ja nautin ruoasta ilman omantunnon nipauksia - tuo dietistin neuvo on hyvä ja aion sitä noudattaa, jos se auttaa väsymykseen, mutta siitä ei saa tulla kahle taikka liiallinen rajoitus. Olo on keveä ja hyvä kun ei massussa ilma porise eikä kipristele ollenkaan niin kuin aiemmin (olisi jännä tietää, onko se maito vaiko vehnä, joka aiheuttaa niitä oireita - voisi sen 6 viikon jälkeen kokeilla, miten reagoi vatsa kumpaankin erikseen).

Olen saanut kivoa haasteita ja tunnustuksia, joihin vastaan aivan piakkoin ...

Meillä täällä on paikallinen pyhäpäivä {Stor Bededag} - pitkä viikonloppu siis!

Kivaa ja leppoisaa perjantaita toivotellen,
 
Nina

17 kommenttia:

  1. Punasipuli kuuluu lempparisipuleihini.Kauniit kuvat Nina!
    Täällä usein törmää punasipulihillokkeesseen.
    Kiva että tuo sinun ruokaremonttisi on sujunut hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael - Punasipulihilloke kuulosta herkulliselta! Olen aika yllättynyt siitä että ruokaremontti on lähtenyt näin hyvin käyntiin ... ne makeat keksit ja kakut kun jättää pois, niin jää sokerit ja vehnat ja maito pois myös ;)

      Poista
  2. Kivoja kuvia! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Punasipuli on niin hyvää, ihanat sävyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punasipulissa on oma, hieman miedompi ja kiva maku. Vähän niinkuin keltasipulin ja salaattisipulin välimaku.

      Poista
  4. Kiva kuulla että vatsa kiittää dieetistä. Punasipuli on minunkin lemppareitani, se on makoisaa ja kaunista. Itse usein viipaloin punasipulin, pirskottelen valkoisella balsamicolla ja laitan rasiaan marinitumaan. Ihanan pehmeä maku leivänpäälle ja salaatteihin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa hyvälle balsamico-marinaati! Kokeilempa sitä - kiva kun se voi jääkaapissa säilyä ja aromatisoitua aivan rauhassa ... nam nam!

      Poista
  5. Oi, kuulostaa makoisalta! Popcornit ovat myös hyvää herkutteluruokaa, ovatpa kuulemma jopa aika terveellisiä.;) Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs olikin hyvä uutinen, että poppariessa on terveelliisiä ominaisuuksia (joskua ajattelen että "pienempi paha" kuin sipsit - vähemmän prosessoituja aineita mm,, :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Thank you Birgitta ... Your captures of the orange made my mouth water!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Paula, se aurinko kävi niin kivasti tuohon sipulin pintaa, että hain kameran - ja se kuori myös niin kaunis, kun sen valoa vasten laittoi :)

      Poista
  8. Tuo hyvä kevyt olo tuntuu minustakin tutulle, vaikka vastasiskujakin on ollut. Marinoidut kasvikset ovat ihania. Minulla on ollut nyt iso purkillinen marinoituja kasviksia (monia erilaisia) jääkaapissa. Niitä voi lisätä melkein mihin tahansa antamaan särmää ja makua.
    Tsemppiä tulevaan viikkoonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne marinoidut kasvikset piristäisi kivasti salaatteja ja muita ruokia ... en ole aiemmin säilönyt ihmeempiä, mutta olisi kiva kokeilla! Ensi kerralla kirjastossa kurkkailenkin säilönta-oppaisiin ... Oletko keittänyt ne kasvikset ennen, vaiko ihan silleen purkkiin vain ja sitten marinaadi siihen päälle?

      Poista
  9. Taidan laittaa reseptin blogiin, käy katsomassa, kun saan valmiiksi.

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)