sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vadelma raakakakku


Ensimmäinen raakakakku oli hauska ja helppo valmistaa ja ai - niin maukas! Ohje löytyi Caroline Fibækin kirjasta RawCake - magiske sunde kager.
Uunin sijasta pohja jähmistyi pakkasessa. Tavalliseen leipomiseen verrattuna kaipasin hieman sitä taikinan vaivausta ja uunista tulevata tuoksua, mutta kakku oli tosi herkullinen. Tein myös minikakkuja konvehtivuokiin, niistä tuli aika söpöjä. Vein muutaman niitä yläkerran ystävälle ja hänen tyttärelleen :)


Vadelma raakakakkuun tarvitset ( 2 annosta / 2 pientä jälkkärikakkuvuokaa)

1 dl cashew pähkinöitä
1 dl manteleita
1 rkl kookosöljyä
himpun verran suolaa
4 kuivattua taatelia (leikkasin saksilla viipaleiksi ja liotin niitä tunnin verran vedessä)

kreemitäyte

3 kypsää banaania
2 tl lesitiinigranulaattia (lesitiinirakeita)
2 tl vaniljajauhetta
tarvittaessa hieman vettä
3 dl vadelmia


Tee näin

Jauha mantelit ja cashew pähkinät jauhoiksi kahvimyllyssä.
Sekoita pähkinäjauhot, suola ja liotetut taatelinpalaset tahmeaksi taikinaksi - käytin sellaista sähköistä silppuria. 
Vuoraa jälkkärivuoat keittiökelmulla. Painele taikina vuokien pohjille ja raunoille. Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun teet kreemitäytteen (n. 15 min-25 min. niin ovat jähmeitä ne pohjat).

Sekoita kreemitäytteen ainekset (käytin sitä sähköistä silppuria tähän.) Maista makeus.

Ota pohjat pois pakkasesta, ja ota muovikelmu varoen pois.
Laita kakut tarjoiluastialle, täytä ne kreemillä ja koristele vadelmilla.

Nauti hissukseen jokainen suupala ... aivan ihana makuelämys!



Tein yhden jälkkäripiiraan ja toisen puolen taikinasta käytin pikku leivoksiin. Laitoin lusikallisen taikinaa pohjaksi, ja sitten kreemiä ja yhden vadelman.
Pikku raakaleivokset on hyvä syödä heti pohjan ollessa kohmea - kun pohja sulaa, on hankalampi saada se irti vuoasta.



ps. Olen hieman epävarma onko se raaka kakku yhdyssana, onko siinä viiva välissä vai kuinka ... Googlesta löytyi kaikki vaihtoehdot ?!

20 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kokeilemisne arvoiselta herkulta! Ihania kuvia olet näpsinyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä kannattaa kokeilla - maistuu tosi hyvälle :)

      Poista
  2. Raakakakut ovat kyllä ihanan herkullisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat - sinulla on monta tosi kivaa ohjetta niihin . . . nam!

      Poista
  3. Näyttää ihanalta. Olenkin jo turhan pitkään vain haaveillut raakakakusta. Pitäisi vain pistää toimeksi haaveksimisen sijaan, kun ei sitä kakkua taida muuten jääkaappiin ilmestyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun herkkupalleroiset (lakritsipallerot, suklaa-kikhernepallerot) ovat tosi herkullisia - mutta se on totta, että haaveilemalla ei kakkua eikä palleroita ilmesty :)

      Poista
  4. Ihanan kiinnostava ohje! Ennenkuin rupean sohlaamaan, kertoisitko, miten on mahdollista, etta reseptissa mainituista kreemin aineksista tulee tuollainen juokseva? siina ei ole ollenkaan nestetta? En tieda mita on lesitiinigranulaatti ja mita varten sita tarvitaan? voikohan sen korvata jollain muulla, jos en loyda sellaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi hi - sohlaamaan! Se lesitiinigranulatti / rae antaa kermamaisen maun (just postasin enemmän siitä) muttei ole elintärkeä aineosa - siis hyvin voit valmistaa kakun ilman sitä. Nesteeksi lorautin hieman vettä - tarpeen mukaan voi sitä määrää säädellä, ensin laiton 2 rkl, ja sitten toiset 2 rkl.

      Poista
  5. Sisäinen äidinkielenopettajani ehdottaisi, että raakakakku on tässä yhdyssana, kun ei tarkoiteta raakaa kakkua vaan erityistä tuotetta joka on raakakakku. :-)
    Näyttää todella somilta nuo! Meillä on käytetty taatelia joskus ties mihin, kun se oli yksi sopivista ruoka-aineista pikku allergikolla...

    Tuo lesitiinigranulaatti vaatisi valaisua täälläkin päässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minulla on kielioppi ruostunut hieman . . . semmoinen sekalainen kielisotku ainakin iltaisin, usein hakee yhtä sun toista sanaa :) Kirjoitin just hieman enemmän tuosta lesitiini"granulaatista" (rakeesta( - jällen upea käännös - "laitetaan vaan "i"-kirjain siihen perään, niin se kuulostaa suomelta" :)

      Poista
  6. Oi, mikä resepti! Varsinkin tuo täyte kiehtoo sen verran, että nämä päätyvät nyt kyllä samantien kokeilulistalle :) Mukavaa, että olet ryhtynyt testailemaan myös raakaherkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo raakaherkut ovatkin tosi hyviä - tulenkin kurkkaamaan sinunkin raakaohjeita - se raaka-vegaani-sushi-rulla oli aivan ihanan kuuloinen!

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta! Todella suloisia kakkusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna - nuo söpöt konvehtivuoat hyvin tuli käytettyä nyt näissä :)

      Poista
  8. Vaikuttaa herkulta, on tosi kiva kesäkakku, ei tarvitse hikoilla uunin ääressä :) Tein eilen aiemman reseptisi mukaista juustokakkua valdelmista, oli herkullista ja terveellistäkin.
    Tätäkin aion jossain vaiheessa kokeilla. Lesitiinigranulaattia en tunne, mutta kaikkia muita aineita löytyy kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se lesitiinigranulaatti olikin näköjään ihan oma käännössana - lesitiinirae varmaan parempaa suomea. Juu, kesällä onkin hyvä kakku, kun ei tosissaan uunia käytetä.

      Poista
  9. Ihana resepti ja herkuliset kuvat. Ja mikä parasta tuollaisia ei paistettavia ohjeita on niin vähäsen. Kirjoittaisin raakakakku yhteen, mutta se taitaa olla makuasia? Oikein mukavaa vappua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu! Muutinkin / korjasin sen raakakakun yhdyssanaksi - Google on hyvä homaa, mutta kielioppiin tarttee vielä apua muualta ;)

      Poista
  10. Yhdyssana, ilman väliviivaa.:) Ja resepti kuulostaa supermakoisalta, jaksaisinkohan kokeilla. Onnistuuko myös laiskemmalta leipurilta?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje on just laiskalle leipurille - tarttee vaan tiskata astiat - ja odottaa että se pohja jähmettyy :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)