lauantai 1. kesäkuuta 2013

iPhonella näppäiltyjä viikon varrelta


Eilinen aamuhetki oli kaunis, aurinko paisto kirkkaasti jo aamusta - säteet leikkivät sekä ikkunalaudalla olevissa gerberoissa että pihan puissa ja pensaissa. Aurinkoisena aamuna heräänkin jollain tapaa nopeammin - kirkas valo piristää mielen (varmaan käpyrauhasenkin melatoniinin säätely valonmyötä vähentää sitä unen tarvetta).



Maanantaista keskiviikkoon oli jälleen mukava jatkokoulutusjakso. Kävelimme ruokatunnilla YO.ston vieressä olevassa kasvitieteellisessä puutarhassa - onneksi sattui olemaan poutaa juuri keskipäivällä. Kostea kuumuus voimistutti kukkien tuoksua - kesä on saapunut!

Siinä kävellessä tulee mukavasti tutustuttua kurssikollegoihin - eräs heistä on tehnyt pienen keittokirjan Sri Lankan perinneruoista - hänellä oli vielä muutama kappale ja ostin tietysti yhden ... herkullisia ja mausteisia salaatteja ja lämpimiä ruokia! Uutta inspiraatiota - nam nam!

(Glaze-niminen aplikaatio muuttaa valokuvan maalaukseksi - käytin sitä yllä oleviin kuviin.)



Sadekuurot ropsauttivat raikasta sadetta silloin tällöin - näppäsin kuvan pihan pensaista, jotka saivat helmipeitteen. Kuurosateiden (ja puhjenneen pyöränkumin) vuoksi ajelin bussilla keskustaan - nyt on pyörä jälleen ajokunnossa, jotta 2 viikon kuluttua olevalle kurssijaksolle on aikomus pyöräillä päivittäin.


Lauantaina olin mukana pitkästä aikaa "Hard Core Crochet" / virkkaus-neulonta-ystävien kokoontuessa. Meitä oli viisi kappaletta koolla. Minä liittelin niitä virkattuja isöäidin neliöitä huiviksi, ja inspiroiduin Ullan kauniiseen alpakka-villatakkiin jossa kauniit rulla-hihat ja vetoketju (pian valmiina) sekä Christinan villasukkiin, joita hän neuloo yhtä aikaa - siis kaksi sukkaa tekeytyy samoilla puikoilla, ja ne valmistuvat yhtä aikaa. Se on aikamoisen kätevää, joskus tahtoo jumittua se tossun ja sukanneulonta sen ensimmäisen valmistuttua ... Myös Jeaneten neulos, jossa oli puuvillalankaa ja mohairia, sekä Aneten puuvilla-pitsinen mekko, olivat upeita luonnoksia - olen hienossa seurassa!

Ullan herkullinen kaali-minttu-ohra-salaatti maistui, tein samantyylisen salaatin torstain käyttäen quinoaa - ohjeen laitan blogiin pian.


Tänä viikonloppuna tulisi lukea aika lailla - sekä tyhjentää olohuone lattian uusintaa varten ... mutta onneksi on pidettävä ruokataukoja. Nuorimmainen suunnitteli tämän päivän ateriat:

Myöhäinen aamiainen koostui köyhistä ritareista banaanilla ja karhunmarjoilla,
iltaruoaksi teemme Ceasar Kana-Wrapit ja jälkkäriksi jäädytety banaanit suklaakuorruksella :)



Suomen synttäri-reissulla ja sen jälkeen olen lipsunut sokerittomasta, vehnättömästä ja maidottomasta ruokavaliosta - maanantaina aloitan jälleen tiukemmin sitä noudattamaan.

Nyt palailen kirjan pariin...
 
Mukavata viikonloppua toivotellen,
 
Nina


4 kommenttia:

  1. Mitäs tästä opimme, ei aina tarvitse olla kuvausvälineet viimeisen päälle saadakseen hienoja kuvia, ihanat tunnelmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, kännykkä kulkee mukana - ja tallentaa sekä sateella että poudalla kuvia ja muistoja:)

      Poista
  2. Ihania herkkuja, viikkosi kuulostaa mielenkiintoiselta. Mukavaa kesäsunnuntaita!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)