sunnuntai 18. elokuuta 2013

Banaaniletut (maidoton ja gluteeniton ohje)


Näiden herkullisten ja nopeasti valmistuvien lettujen ohje on peräisin näppärältä serkultani ja kummitytöltäni. Loman aikana hän todella inspiroi meitä kivoilla ja terveellisillä ruokaohjeilla ja -valiolla sekä kuntoiluvinkeillä... väliin mahtui kyllä myös muutama herkuttelutuokio (Mustikkaisen suklaa-täytekakun ja mustikkatäytteisten pullien ohje ilmestyy tänne blogiin syksyn aikana :)

Banaaniletuissa ei ole maitoa eikä jauhoja, joten niitä voi tarjota hyvin gluteenitonta ja laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Banaaniletut ovat aika täyttäviä - kananmunat sisältävät reilusti valkuaista / proteenia, joten ne käyvät vaikka aamupalastakin.

Tuoreet mustikat maistuisivat makealle banaanilettujen kera - Niiden puutteessa käytin luomumustikkahilloa, joka on makeutettu omenamehulla:
Makuhermoja hivelevä nautinto!



 
Seesteisin sunnuntai-illan terveisin,
 
Nina

11 kommenttia:

  1. Banskuletut ovat hyviä, suorastaan herkullisia :) Olen tehnyt niitä pari kertaa ja ihastunut niiden makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ne ovat tosi herkkua - nuorimmainen poika kanssa tykkää :)

      Poista
  2. Minä en ole vielä kokeillut,vaikka joskus keväällä noita näki aika monessa blogissa.Mutta pitää kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, minä yllätyin mausta ja koostumuksesta.

      Poista
  3. Ihana idea - ei ollenkaan jauhoja! Näitä kokeilen kyllä, kun makeankaipuu iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän nuorimmainen tykkää ja jopa aamupalaksi söi (on ollut hankala motivoida häntä aamulla syömään kun ei ole kuulemma nälkä, mutta nämä kävi :)

      Poista
  4. Kiitti ohejeesta! Näitäpä kokkeilenki huomena! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maisuti, Liisa :)

      Poista
    2. Joo, maistui! Tosin ei niistä lettuja tullu, kuten blogistani voit käydä kurkkaamasa.. Kokkeliks meni.. tais olla liian vähä munaa, ko en sitte millään ilveellä saanu niitä käännettyä.. Mut maku oli hyvä! Kokkeilen toisteki ihan varmasti! :D

      Poista
  5. Onpa hyva idea! Pitaa ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa ...näistä tullut sellainen "vakio"-herkku - kerran viikossa ainakin aamuisin niitä kääntelen. Kannattaa paistaa miedolla lämmöllä, ja varoen kääntää, niin kestävät koossa :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)