maanantai 2. joulukuuta 2013

Paperisydän Himmeli-ketju DIY


Askartelin tämmöisiä paperisydän ketjuja tuohon olohuoneen ikkunaan eräänä viikonloppuna. Askartelu-inspiraatio iski aivan yllättäen, joten käytin saatavilla olevia tarvikkeita - Vanha kvalitatiivisten tutkimusmetodien oppikirja pääsi uusiokäyttöön, ja purkinpohjalla näkivät jälleen päivänvalon.

Tunnin verran askartelin, ja tuloksena oli 9 paperisydän ketjua, jotka kivasti liikkuvat ja luovat mukavia varjoja ikkunanpieliin. Vaihtelin ketjujen pituutta laittamalla niihin 3- 5 paperisydäntä,
Käytin valmistukseen seuraavia tarvikkeita:

suhteellisen vahvaa paperia, jossa on liukas, mattamainen pinta (ko. vanha oppikirja)
9 pientä mustaa helmeä
sydämenmallinen "Heart Puncher" (nyt en löydä oikeaa vastaavaa suomenkielellä - tuo kuvassa oleva lila reiänpainannan avustin)
valkoista ompelulankaa
neula
sakset


 • Leikkasin sydämet paperiin sydänpainanta-leikkurin avulla, jonka jälkeen leikkasin sydämet saksilla irti paperista. Jälkeenpäin huomasin, että painanta-kone oli kivasti keskittänyt joitakin sanoja sydämeen, kuten "dilemma"n.


 • Solmin helmen ompelulankaan, ja aloin  sitten lisätä paperisydämiä. Jätin noin 10 cm lankaa jokaisen paperisydämen väliin. Ompelin kaksoispiston sydämen ala- ja yläpuolelle, jotta sydän ei lähtisi valumaan.
 • Viimeisenä tein solmun sinne paperisydänketjun yläpäähän, josta laitoin ketjun riippumaan.... Mukavata puhdetta, ja kiva uusiokäyttö sille vanhalle oppikirjalle. Kirjassa on vielä monta hyvää sivua tähteellä, taidan inspiroitua tekemään pakettikortteja taikka joulukortteja samaa idea soveltaen (jos inspiraatio sattuu kohdalle :)


Vielä tähän loppuun mukavia uutisia - jotka ovat myös syynä tämän blogini hiljaisoloon parin viimeviikon aikana - Minä olen pääsyt mukaan Love That Shot - valokuvatiimin luovaan tiimiin! Sen myötä saan olla kehittämässä erilaisia valokuvaus-inspiroivia postauksia pari kertaa kuukaudessa ... Olen todella iloinen, toivon haasteen mukana kehittyväni valokuvaus-harrastuksessa, ja oppivani paljon tiimin toisilta 7:ltä jäseneltä!


Leppoisaa alkaavaa viikkoa toivotellen,
 
Nina

6 kommenttia:

 1. Ihania! Hyvää käyttöä vanhalle koulukirjalle. Tulee niin paljon kivemman näköistä kuin tavallisesta valkoisesta paperista. MInäkin yritin tehdä Vekaran kanssa sellaisia taittelulumihiutaleita toimistopaperista, mutta olikin liian paksua leikattavaksi hänen sormivoimillaan. Päädymme sittenkin sillkipaperiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkipaperista tuleekin tosi nättejä, valo kun heijastuu niin kauniisti sen läpi! Pikkuisesi on jo kasvanut, nyt kun osaa jo hallita saksen käyttöä ... joulun askartelut onkin tosi mieleisiä puuhteita ja antoisia hetkiä yhdessä!

   Poista
 2. Kiitos Nina helposta vinkistä. Mademoiselle tykkää tosi paljon askartelusta ja minä olen siinä tosi huono. Tämä kuullostaa juuri sellaiselta mitä voitaisiin tehdä yhdessä helposti ja mikä olisi tosi kiva ikkunassa. Lumihiutaleita mekin tehdään joka joulu, mutta tämä olisi jotain hauskempaa ja uutta. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, joulu tulla tupsuttaa jo kovaa vauhtia, ajatella että enää 13 päivää jouluaattoon! Minäkin tykkään tämmöisistä suhteellisen kätevistä askarteluista - jotka valmistuu pian ja joissa ei tarvitse hurjasti eri tarvikkeita. Oi sitä Mademoidellea ... ihana olisi olla mukana teidän askarteluissa ... miedän pojat joitakin juttuja tykkäävät tehdä, mutta paperi-askartelut ei heitä enää kiinnosta. Luovia ja jouluisia hetkiä teille :)

   Poista
 3. Onpa ihania! Itse saan aina välillä askarteluinnostuksen ja sitten se jää pitkäksi aikaa. Noita voisin kyllä kokeilla.:)

  Rauhallista itsenäisyyspäivää ja onnea valokuvaustiimiin pääsemisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, oli mukava hieman askarrella ... saa nähdä, milloin seuraavan kerran inspiraatio osuu kohdalle :) Sinulle myös nautinnollista joulun aikaa ... ja raikkaista kävelylenkkejä luonnossa - silmät lepää kauniissa maisemissasi!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)