tiistai 10. heinäkuuta 2018

Grease-elokuva 40 v.


40 vuotta sitten oli Grease-elokuvan ensi-ilta ... John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin laulut ovat tänään ikivihreitä kappaleita, ainakin minun ja minua vanhempien sukupolville.

Elokuvateatteri Imperial Kööpenhaminassa juhlisti Greasen 40 v. päivää näyttävästi - ystävän kutsui minut mukaan tapahtumaan. Jo ovien aukeamista odotellessa tunnelma kohosi: Monet olivat pukeutuneet  1950-luvun tyylisiin vaateisiin, kampaukset, laukut ja kengät myös Grease-tyyliin. Elokuvateatterin työntekijöillä oli niin ikään 1950-lukuun sopivat hameet ja esiliinat.
Elokuvateatterin suuressa aulassa odotti ensimmäinen yllätys: Filmistä tuttu suuri valkea Cadillac-auto, jonka edessä 4 tarjoilijaa, aivan kuin elokuvan jäätelöbaarista poimittuna, valmista jäätelömaistiaisia. 

Jäätelön päälle siroitettiin koristusta päälle - luulin sen olevan sokeria, mutta se olikin sitä valkoista jauhoa, joka alkaa poksahdella, kun sen laittaa suuhun ... Samaa karkkia jota 1980-luvulla sai tikkarin kanssa (tikkari siihen jauhoon kasteltiin)!

Jäätelöä syödessä alkoi kuulua Grease musiikkii, ja yläportaille tuli 20 tyttöä tanssiesitystä pitämään - hulmuavat hameet ja pastellisävyt sekä ponihännät - Tunnelma senkuin tiivistyi.

Ylä-aulassa odotti kylmät "Jolly-Cola" tölkit kaikille (Tanskassa myytiin Jolly Colaa 80-luvulla) - ja kun pääsimme elokuvateatterisaliin, ennen näytöksen lakua oli vielä tanssiesitys, sekä pieni muisto-syntymäpäiväpuhe 40 v. kunniaksi!
Yleisö lauloi mukana musiikkikappaleet taputusten kera ... Aivan ihastuttava ilta kerrassan!

Tässä yksi ikivihreistä kappaleista - You're the one that I want:Kesäterveisin,

 Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)