sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Karpalo-valkosuklaa pikkuleivät


Ihastuin kerralla näihin valkosuklaa-karpalo pikkuleipiin niitä ensi kertaa maistaessani! Työkaverini toi rasiallisen maistiaisia  yhteen iltapäiväkokoukseen - ja seuraavana päivänä (yleisön pyynnöstä) myös reseptin.

Karpalon kirpeys ja valkosuklaan makeus, sekä pikkuleipien keveä koostumus, nostavat nämä pikkuleivät  piparipalleroiden kanssa joululeivonnaisten jaetulle ykkössijalle. Nautimme niitä lämpiminä teen kera eilen iltapäivällä, nyt on muutama vielä tähteellä ruukun pohjalla ... ensi kerralla taidan leipoa tupla-annoksen!



Karpalo-valkosuklaa pikkuleivät (n. 12-14 kpl)

Valmistusaineet:

180 g voita tai margariinia
160 g sokeria (alkuper. ohje: 80 g sokeria + 80 g valkeaa ruokosokeria, minulla oli vain tavan sokeria)
1 kananmuna
0,5 tl. vaniljasokeria (taikka puolikas vaniljatanko --> leikkaa tanko halki, kaavi vaniljansiemenet, sekoita tahna noin 2 rkl sokeria, ja lisää muun sokerin joukkoon)
190 g vehnäjauhoja
0,5 tl. leivinjauhetta
0,5 tl. kanelia
100 g kuivattuja karpaloita
60 g valkosuklaata hakattuna

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 170 asteeseen, vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla.
  2. Sekoita pehmeä voi, sokerit ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella vaahtoisaksi. Lisää kananmuna.
  3. Sekoita jauhot, kaneli ja leivinjauhe toisessa kulhossa, ja sekoita ne hissukseen vatkaten voi-sokeriseokseen. Lisää karpalot ja valkosuklaa.
  4. Pyörittele taikinasta saksanpähkinän kokoisia pyöryköitä. Jätä n. 8 cm taikinapalleroiden välille, ne leviävät uunissa aika lailla. Laitoin n. 6-7 palleroa pellilleen.
  5. Paista kakut kullanruskeiksi (n. 15 - 20 min. tavallisessa uunissa - kiertoilmauunissa pikkuleivät kypsyivät jo 12. minuutissa, lämpötila oli n. 160.)
  6. Anna pikkuleipien jäähtyä hieman ... se on vaikeaa, koska ne tuoksuvat niiiiin hyvälle :)

p.s. Jos teet tupla-annoksen, siitä jää myös viemisiksi - pikkuleivät ovat oiva tuominen - tulianen.


9 kommenttia:

  1. Jo pelkkä ohje kuulostaa niin herkulliselta, että haluaisi heti kokeilla. Kiitos kun jaoit reseptin.

    VastaaPoista
  2. Valkosuklaata ja karpaloita,ei voi olla muuta kuin tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karpalot ovat tosi herkkua - viime jouluna äitini teki herkkujälkkärin jäisistä karpaloista ja lämpimästä kinuski kastikkeesta ... se vei melkein kielen mennessään!

      Poista
  3. Tosi herkulliselta näyttää! Ihanat valokuvat, tulee heti vesi kielelle...
    Mukavaa viikkoa toivotellen, Josu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Josu - ihana ompelemasi tyynynpäällinen on tullut perille, se on todella kaunis - Kiitos vielä kerran!

      Poista
  4. Näitä pitää tehdä vielä jouluksi, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)