tiistai 14. heinäkuuta 2015

Peruna-poimunlehti-sienikeitto




Kävimme äidin kanssa läheisessä metsässä katsastelemassa, josko olisi tatteja noussut sateiden jälkeen. Emme löytäneet vielä sieniä, mutta kori täyttyi poimulehdistä ... niistä saa herkullisen keiton. Âiti napsaisi myös muutaman vadelman- sekä maitohorsman lehden iltateehen. 

Maistoin ensimmäisen kerran peruna-poimunlehti-sienikeittoa vuonna 2006, jolloin äiti valmisteli sitä, hioen reseptiä Luonnontuotetuotantoalan ammattitutkintoon, jonka hän läpäisi kiitettävästi. Äidin valmistamilla voiteilla on poikien ihottumat parantuneet vuosi toisensa jälkeen, sekä hänen merisuolasaippuansa on mieheni mielestä kaikkein puhdistavin ... Ja minä kesäisin tahdon kulkea äitini jalanjäljissä, häneltä oppien ja tietoa imien.




Tarvitset keittoon seuraavat ainekset

1 purjosipuli
2 dl silputtuja poimunlehtiä
4-5 perunaa
1 l vettä
1 - 1,5 kasvisliemikuutiota
2 rkl sienijauhetta (käytimme jauhettua sikurirouskua - aivan mikä tahansa sieni jauhettuna käy hyvin)
ruohosipulia
1 prk 3 juuston kermaa (korvasin kerman laktoosittomalla sulatejuustolla)

Tee näin:

Kuori perunat ja lohko ne pienimmiksi. Halkaise purjo ja paloittele se.
Huuhtele poimulehdet huolellisesti ja silppua pieneksi (se käy helposti yrttisaksilla). Lisää keitinveteen liemikuutio, perunat, purjo, poimulehdet ja sienijauhe. Keitä ne kypsiksi.
Soseuta ja lisää kerma (sulatejuusto), kuumenna ja mausta. Korista ruohosipulisilpulla.

Kiitos äidille inspiraatiosta ja jälleen yhdestä herkullisesta keitto-ohjeesta!









Herbs from Forest to Soup from Nina Jensen on Vimeo.

Leppoisaa kesänjatkoa toivotellen,

Nina

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen keitto.En ole tainnut koskaan syödä poimulehtiä. Mukavaa kesänjatkoa sinullekin Nina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poimunlehdillä on mieto maku, ja sienet tuo siihen hyvän aromin ja maukkaan lisän. Sinulle kaikkea hyvää heinäkuun helteisiin sinne kauas auringonvaloon, Jael!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)