Sain tämän raikkaan ja helppotekoisen kaali-omena-salaation ohjeen ystävältäni Ullalta - hän teki salaatin virkkaus-neulontaklubin nyyttikesteihin. Ihastuin kerrassaan salaatin raikkauteen ja myös kaalin oli miellyttävään pehmeyteen (se ei maistunut suinkaa katkeralta).
Tarvitset valmistamiseen
2 pientä omenaa
puolikas sitruuna
pienen varhaiskaalinkerän (n. 160 gr)
1 tillipuntti
1 tl suolaa
1 tl sokeria
kastikkeeseen
2 rkl kermaa (tavaalista, HYLA taikka soijakermaa)
2 ruokalusikkaa omenaviinietikkaa taikka sitruunaa
suolaa ja pippuria mausteeksi
Tee näin:
- Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon, ja siroittele 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria kaalin päälle, ja sekoita. Anna kaalien levätä jääkaapissa tunnin verran tai pidempään.
- Viipaloi omenat, ja huilauta tilkkanen sitruunamehua niiden päälle, estääksesi omenien tummumista.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään - kerma, omenaviinietikka, sekä mausta se suolalla ja pippurilla.
- Silputa tillipuntti.
- Sekoita kaalisuikaleet ja omenanpalat ja kastike keskenään, asettele ne tarjouluvuokaan, ja koristele tillisilpulla. Minä lisäsin vielä muutaman mintunlehden koristeeksi salaatin päälle.
Salaatti maistuu sellaisenaan - sekä graavilohen taikka savustetun lohen kera. Sitä on kiva syödä lounasleipien kanssa - salaatin maku senkuin paranee jääkaapissa (jos teet sen aamulla taikka edellisenä iltana, jätä tillisilpun lisäys seuraavaan aamuun, niin sen maku ja koostumus on raikas).
Herkullista kesänjatkoa,
Nina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)