maanantai 24. heinäkuuta 2017

LuontokahvilassaYstäväni vei minut ja yhteisen ystävämme yllätysretkelle Ninaan Luontokahvilaan. Kahvila sijaitsee peltojen keskellä ja metsän vieressä ... semmoisessa pikkiriikkisessä kylässä, joka ei ole valtateiden varrella, vaan jonne tulee löytää karttojen kanssa. Meillä oli kunnon kartat, mutta silti tuli käännyttyä vikasuuntiin risteyksistä - mutta ilman eksymistä, kahvilaan ajeleen noin puolisen tuntia Kööpenhaminan keskustasta.

Tämä charmikas paikka on tullut aika suosituksi - ehkä juuri tämän rauhallisuuden ja hieman etäisen sijainnin vuoksi, sekä varmasti myös seisovan kakkupöydän ansiosta. Omistaja Nina leipoo 7 erilaista kakkua joka päivä: Voit valita yhden palasen, taikka maksaa hiemen enemmän kakkupuhvetista, jolloin voi ottaa palasen vaikka kaikista kakusita. Nina tarjoaa myös kevyen ruisleipä - sämpulä lounaan, sekä vohveleita hillolla ja kermavaahdolla.

Kun Dalai Lama vieraili Tanskassa, Ninan luontokahvila oli yksi harvoista kohteista, joissa hän vieraili - tässä linkki valokuviin vierailusta.

Nina on julkaissut myös pienen kakku-ohje-vihkosen, josta löytyy reseptit hänen herkkuihinsa. Kahvilassa myydään myös paikallisia tuotteita, kuten hilloja, yrttisuolaa ym.

Kahvila on rakennettu vanhaan maataloon, jossa on alkuperäinen olkikatto. Kahvit, teet ja leivonnaiset voi nauttia joko sisällä, taikka lasiseinäisessä kauniissa ulkohuoneessa, jossa viinirypäleet kypsyvät katon varjossa - taikka ulkosalla puutarhassa.

Puutarhasta lähtee pieniä polkuja niityn halki metsään, jossa voi kävellä lyhyen taikka hieman pidemmänkin lenkin.


Herkullisen kahvihetken ja metsäkävelyn jälkeen lähdimme paluumatkalle - ja kuinka ollakkaan - jälleen kävi niin että käännyimme vikasuuntaan yhdessä risteyksessä. Mutta tämä harharetki veikin meidät paikallisen maanviljelijän myyntikojulle, josta sai ostaa marjoja ja vihanneksia. 

Ostin mansikoita ja raparperipuntin - ja maksun jätin maissipalhon vieressäolevaan kassalippaaseen, joka ei ollut ollenkaan lukittu - jotta setelit saivat vaihtaa kolikoiksi, jos ei sattunut olemaan sopivaa rahaa. Vaihtoehtoisesti pystyi maksamaan kännykän mobilepay'llä. On hienoa  että vielä tänä päivänä löytyy luottamusta kanssaihmisiin, sekä että käteisrahaa jätetään maksuksi - luottaen että kaikki maksavat, sen minkä ottavat. 


Mukavan päivän päätteksi tein raparperisosetta, joka maistui hyvin perheen miesväelle ...
Kesän herkkuja - kiitos kuuluu kuljettajalle, joka kääntyi "väärään" suuntaan, 
sekä maanviljelijälle, jonka myyntikojussa saimme käydä ostoksilla.

Mukavaa alkavaa viikkoa toivotellen,

Nina2 kommenttia:

  1. Tuollaiset paikat ovat ihastuttavia:)Kaunis paikka ,jossa varmaankin viihtyy todella hyvin,ja passionhedelmän kukkakin kukkii niin kauniisti tuolla:) Mukavaa viikkoa Nina:)

    VastaaPoista
  2. On teillä ollut mukava retkipäivä.

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)