maanantai 20. joulukuuta 2010

Mukavat pikkujoulut


Perjantai-iltapäivänä kl. 13 alkoi työpaikan pikkujoulut mukavassa kahvilassa Kööpenhaminassa. Söimme jouluisia Smørrebrødejä ja juttelimme leppoisasti. Jouluinen ja työpaikkakeskeinen hassu Joulu-visa-tietokilpailu määritteli, ketkä suunnittelevat ensivuoden pikkujoulut (joukkue joka sai vähiten pisteitä ;)

Kahvilasta suuntasimme Kansallis-taidemuseoon (Statens Museum for Kunst), jossa meille oli opastettu kierros Bob Dylanin Brasiliasten kuvien näyttelyyn. Jos Dylan ei olisi musiikistaan kuuluisa, ei hän varmaan saisi taulujaan näyttelyyn - mutta mukava niitä oli katsella.
Dylan on hakenut inspiraationta Matissen tyylistä - kirkkaat värit, mustalla piirretyt rajaukset, sekä teemoina mm. ihmiset, vahvat naishahmot.
Kaikken antoisin oli katsella videota, jossa kolme yksilöä kommentoi Dylanin tauluja - 6 v. poika, 25 v. nuori aasialainen nainen, ja 50 v. tanskalainen nainen. Jokainen toi esiin erilaisia näkökulmia kuviin.

Kierros päättyi työpajaan, jossa jokainen sai oman staffelin ja värejä. Tehtävänä oli maalata näyttelyn inspiroima maalaus, jossa aiheena olisi ihminen / ihmisiä. Seuraavat 40 minuuttia oli työpaja täynnä luovaa surinaa, juttelua ja - 20 erilaista taideteosta!
Kolme taulua valittiin meidän omaan "mini-näyttelyyn", jossa maalaaja sai kertoa hieman "prosessista", ja jota taidemuseon opas kommentoi. Minun taulu tuli valituksi! Maalasin kesälauturin päähän 2 ihmistä toisiinsa nojaten katselemaan auringonlaskua. Oli aika hurja tunne maalata kirkkailla akryyliväreillä (punainen, keltainen ja sininen + hieman valkoista - itse tuli sekoittaa niistä muut värit) - kun on tottunut akvarellivärien läpikuulavuuteen ja herkkyyteen. Tulevalla viikolla saamme kuvat työpaikalle muistoksi maalaus-työpajasta.

Taidemuseossa oli mukavia vaihtoehtoisia joulupallokoristeita, kuten keskimmäisessä kuvassa.
Virallinen pikkujoulu päättyi Taidemuseoon.

Puolet meistä köpsöttelimme läheiseen kahvilaan, josta matka jatkui hieman myöhemmin Marokkolaiseen "Casablanca"ravintolaan. Söimme herkullisen, mausteisen aterian: alkupalana filo-taikinasta tehtyjä mausteisia liha-pitkoja, pääruokana lammas couscous, ja jälkiruokana herkullinen omenatorttu ... mmm! Kun tapaa tyopaikan ukopuolella, tulee juteltua enemmän yksityisiäkin asioita, ja oppii tuntemaan toinen toistaan hieman paremmin.

Lumihiutaleet laskeutuivat pehmeästi pukien kaupungin idylliseen jouluasuun ... tiemme erosivat Nørreportin asemalla, josta astuimme bussiin, metroon tai junaan - mukavan ja kokemusrikkaan pikkujoulupäivän päättyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)