lauantai 29. syyskuuta 2012

Lahjarasia kartongista



Iltapäivällä askartelin kolme pientä lahjarasiaa ohuesta kartongista. Nuorimmainen poika on kutsuttu "kolmois-synttäreille": Kolme luokkatoveri-tyttöä ovat kutsuneet koko luokan syntymäpäiväkutsuille. Syntymäpäivät alkoivat tänään kl. 17 ja päättyvät huomenaamulla kl. 10:30. Järjestäjinä on tyttöjen vanhemmat (6 aikuista), juhlapaikkana nuorisoklubin tilat, jonka johtajana on eräs vanhemmista.


Laukunmuotoiset mini-huulikiillot

Löysin nämä söpöt laukunmuotoiset mini-huulikiilloot lahjoiksi, ja tein niille kivat lahjarasiat kartongista. Pari vuotta sitten oli nuorimmainen mukana askarteluhommissa, mutta nyt häntä kiinnostaa enemmän Warhammer-hahmojen maalaus. Rasioiden taittelu oli mieluisa iltapäiväpuuha - taittelin ne olohuoneessa, mies teki teekupposet, ja jutustelimme siinä samalla.




Taitoin ohuesta pahvista rasian ylä- ja alaosat. Alaosan kartonki tulee olla n.  5 mm pienempi joka sivulta, jotta se menee hyvin yläosan sisään.




Lopuksi liimasin värillistä kartonkia rasian kanteen ja pohjaan. Kauniin kolmio-kartongin olen tulostanut itse - Bonnie, Going Home to Roost-blogista, on suunnitellut kuvion, ja Roost Triben jäsenenä olen saanut pdf-muodossa (kirjoitan pian hieman enemmän muista kivoista Roost Triben jutuista).




Huulikiillot saivat juuri sopivankokoiset lahjarasia. Lahjanaruksi laitoin kirjontalankaa.


Klubin porraskäytävä ja eteinen oli koristeltu syntymäpäivän kunniaksi Tanskanlipuilla

Syntymäpäivänä, ja muinakin juhlapäivinä, koristellaan sekä juhlapöytä että huoneisto Tanskanlipuilla. Ensimmäiset liput tapasimme jo klubin porraskäytävässä. Porraskäytävää koristi upea graffiti, josta otin muutaman kuvan. Kysyin graffitinmaalaajan nimen, mutta se ei painunut mieleen - astuessamme peremmälle äimistyin nähdessäni suuret ja hyvin modernit tilat: Oli suuri sali, jossa voi pelata yhtä sun toista pallopeliä, sen lisäksi kaikenlaisia snooker / biljari / käsijalkapallo-pelejä, muutama elektroninen pelikone (aivan kuin Tivolissa, esim. Ralliautopeli, jossa on sekä ratti että kaasu, kytkin ja jarru), suurensuuri akvario ym. Pitkä pöytä oli katettu iltaruokaa varten.

Pojalla oli puvuntakki päällä - kutsussa luki "juhlavaatteet". Hän ihaili akvaariokaloja, ja uppoutui ystävän ralliajo-peliin niin että ei meinannut malttaa hyvästellä ... Lapsosilla on varmaan mukavat juhlat tänään - huomenaamulla haen iloisen mutta väsyneen pojan kotiin :-)


Graffiti nuorisoklubin eteisessä

5 kommenttia:

  1. PS. Huomasitko: laitoin sinulle s-postiin ohjeen siitä virkatusta simpukkapeitosta :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos, huomasinhan minä s-postisi sekä siihen liitetyn ihanan ohjeen! Minulla onkin sopivia puuvillalankoja (valkoista, beigeä/maitokahvin sävyjä, vihertäviä ja sinertävia), joista tulee varmasti tosi kiva simpukkapeitto! Laitoin hetipikaa luettuani vastauksen sinulle, mutta näinköhän se on tullut perille?
      Ohje on hyvin selkeä, jotta osaan varmasti tehdä sen mukaan :-=

      Poista
  2. Ihana laatikko;kiitos ohjeesta:)
    Tuo laukunmuotoinen huulikiilto sai minut uteliaaksi;siis onko se huulikiilto laukun sisällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niitä laatikoita oli mukava näperrellä!
      Huulikiillon rasia on se pienenpieni laukku - kun laukun avaa, on sisällä huulikiiltoa ;-) Tytöt eivät enää välitä Hello Kitty-jutuista, nyt on toiveina hiuskoristeiden lisäksi hempeät huulikiillot ja muut mukavat ...

      Poista
  3. Oi miten hienoja rasioita! Taittelu taitaa vain hieman vaatia kärsivällisyyttä, mitä minulta valitettavasti hiukkasen puuttuu... Myös lehtikaalijuoma ylempänä näyttää ihanan ravitsevalta ja vihreältä näin ruskan värejen keskellä!

    VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)