torstai 27. syyskuuta 2012

Lanttu-punajuuri-tangot uunissa


Valmistin lantusta ja punajuurista eilen herkullisen uuniruoan, jota otin myös mukaan töihin tänään.
Lantun ja punajuuren lisäksi laitoin mukaan suurehkon sipulin, hieman valkosipulia, parsakaalia ja porkkanan. Uunikasvikset on helppo tehdä, niistä juureksista mitä sattuu olemaan jääkaapissa, ja  mausteilla sekä yrteillä saa tarpeen mukaan terästettyä makua.

"Dukkah"-maustesekoitus sopii todella hyvin uunissa paistettaville juureksille ja kasviksille, sekä yleensäkin papu- ja linssiruoille. Dukkah-maustesekoituksessa on mm. seesaminsiemeniä, pähkinöitä, suolaa, pippuria, kuminaa, korianteria, anista, fenkolia ja timjamia. Käydessämme Camilla Plumin maatilalla ostin purkin luomu-Dukkahia, josta olen kovasti tykännyt.



Valmistusaineet:

puolikas lanttu
3 punajuurta 
puolikas parsakaali
1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1,5 rkl Dukkah maustetta
loraus oliiviöljyä 
ripaus suolaa

Valmistusohje:

1. Kuori lanttu, punajuuret, sipuli, valkosipuli ja porkkana, ja leikkaa ne lohkoiksi / tangoiksi. Paloittele parsakaali.
2.  Laita juurekset ja vihannekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
3. Lorauta hieman oliiviöljyä juuresten päälle, ripauta mausteet, ja sekoita vihanneksia hieman että öljy ja mausteet jakaantuvat.
4. Paista n. 180 asteessa puolisen tuntia.


Lanttu-punajuuri-tangot maistuvat hyvältä sellaisenaan, sekä käyvät mukavasti myös lisukkeina. Jogurttipohjainen raikas kastike voisi olla myös oikein passeli juuresten kyytipoikana.



4 kommenttia:

  1. Uunivihannekset ovat niin ihania;ja hyvä mausteseos saa sen takuulla vielä paremmaksi.Kävin katsomasasa postaustasi Camilla Plumin paikasta;mikä ihana paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Camilla Plumin maatila on aivan ihastuttava - tykkään kovasti kun kanat saavat vaeltaa vapaana, ja possuilla on myös oma suuri tilansa takapelloilla (jossa on mahdollisuus mahtaville mutakylvyille)!

      Poista
  2. Vakioruokiani syksyllä ovat tuollaiset juurespaistokset, tarpeet kun saa omalta pihalta. Usein lisään mukaan tofua tai papuja proteiinilisäksi. Dukkah on minulle outo, mutta herkulliselta kuulostava mauste. En ole täällä törmannyt sellaiseen, voisi varmaan tehdä itsekin. Teen paljon papu- ja linnsiruokia ja kaikki vaihtelu on tervetullutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kotietekoisesta Dukkah-ideasta, Cheri! Löysin eilen muutaman hyvän ohjeen kotitekoisesta Dukkah-maustesekoituksesta, kirjoittelen pian ne tänne blogiin ... Maustesekoitus on peräisin Egyptistä, mukavan aromikas olematta liian vahva. Pähkinät tekevät siihen kivan, pehmeän maun ;-)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)