lauantai 8. syyskuuta 2012
Punakaali - Coleslaw
Syksyn värikkäistä juureksista on mukava laittaa ruokaa. Pidän kovasti Coleslaw-kaalisalaatista, ja kun silmääni sattui Charlotte Hartvigin punakaali-coleslaw ohje, lähdin sitä heti kokeilemaan. Charlotte Hartvigin resepti on vähäkalorinen, joten ohjeessa käytetään jogurttia tai rahkaa majoneesin sijasta.
Ohjeessa suositellaan porkkanoiden raastamista, ja kehotetaan leikkaamaan punakaali ohuiksi siivuiksi.
Minä lohkoin punakaalin sekä porkkanat, ja silppusin ne sauvasekoittimen sipulimyllyssä - mikä toimi oikein hyvin. Lisäsin valmistusaineisiin hieman enemmän mausteita, sekä nuo kuivatut karpalot koristeeksi.
Valmistusaineet (2:lle henkilölle):
200 g punakaalia
200 g porkkanoita
250 g paksua jogurttia tai rahkaa
1,5 tl sinappia
0,5 tl karria
0,5 tl paprikaa
0,5 tl kurkumaa
suolaa, pippuria ja sokeria / hunajaa / steviaa maun mukaan
1 rkl kuivattuja karpaloita
1 rkl kurpitsansiemeniä (tai muita siemeniä)
Valmistusohje:
1. Silppua kaalilohkot sipulimyllyssä, tee sama porkkanoille.
2. Sekoita kaali- ja porkkanasilppu keskenään.
3. Sekoita mausteet ja suola jogurttiin - lisää tarvittaessa sokeria / hunajaa / steviaa.
4. Kuullota kurpitsansiemenet kuivalla paistinpannulla sen verran, että ne saavat hieman väriä.
5. Sekoita jogurtti kaali-porkkanasilppuun.
6. Koristele punakaali-coleslaw kurpitsansiemenillä ja karpaloilla.
Punakaali-coleslaw käy tilpehööriksi lounaalle sekä illalliselle.
Olen ottanut salaattia mukaan eväsleipien kaveriksi töihin - teen tupla-annoksen iltaruoalle, josta jää myös evääksi parille seuraavalloa päivälle.
P.S. Kaali sisältää paljon C-vitamiinia, varsinkin kun nauttii sen raakana ;-)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Punakaalista tuleekin ihanan värinen salaatti. Itse älysin kokeilla coleslawta vasta tänä kesänä ja sitten sitä onkin tehty monesti. Tosi herkkua.
VastaaPoistaTuo kiva väri viehättää minuakin! Niin saapi vähän vaihtelua muuten makoisaan coleslawiin ;)
VastaaPoistaOlen Coleslawn ystävä, syön sitä tosi paljon. Täytyypä kokeilla tätä punaista versiota, niin kaunistakin.
VastaaPoistaPunakaali-slaw on ehkä himpun verran makeampi (tai olisiko nuo karpalot tuoneet hieman lisämakua) - minäkin tykkään tuosta väristä kovasti :-)
PoistaAivan ihanan näköinen coleslaw! Itsekin teen aina jogurttiin tai maitorahkaan, en ole lainkaan majoneesin ystävä niin en sitä edes kaipaa. Jugu tuo just hyvää raikkautta ja happamuutta salaattiin. Omaan luotto-ohjeeseeni tulee kaalin ja porkkanan lisäksi aina omenaa, jugu-sinappi-sitruunanmehukastike sopivilla mausteilla höystettynä sekä juurikin kuivattuja karpaloita (tai rusinoita, jos haluan köyhistellä) ja saksanpähkinöitä (tai muita siemeniä/pähkinöitä). Eli punakaalista pitää ehdottomasti kokeilla seuraavan kerran, se on niiin hyvää :-)
VastaaPoistaOmena kuulostaa hyvälle - laitanpa sitä mukaan ensi kerralla!
PoistaPunakaalin ystävänä varmaan tykästyisit täkäläiseen punakaalisalaattiin, joka on tärkeä osa jouluateriaa. Teimme sitä viime jouluna, kuva taitaa olla blogipostauksessa, kirjoittelen ohjeen jos se puuttuu - se on hieman hapanimelä ja maistuu sekä lämpimänä että kylmänä ... Mmm :-)