lauantai 27. lokakuuta 2012

Porkkana-ananas muffinsit voikreemi kuorrutuksella




Syyslomalla löysin menevien porkkana-ananas muffinsien ohjeen täältä. Ohjeessa mainittu Pumpkin pie-maustesekoituksen sisältö selvisi kun kirjoitin Vanilla Bean Bakerin Paulalle - ja niin pääsin pian leipomaan! Muffinsien rakenne on mehevä ja mukavan kostea, ja ne maistuvat hyvälle sekä kuorrutuksen kanssa että ilman. Korvasin vehnäjauhot spelttijauhoilla ja hienoilla kokojyväjauhoilla (siis hienoksi jauhettua kokojyvävehnäjauhoa :).
 
Kuorrutusta tehdessäni oli niin innoissani että pääsen pian pursuttamaan, joten unohdin lisätä nesteen kuorrutukseen! Siksi kuorrutus kuvissa oma aika paksua - jos noudatat ohjetta nestettä unohtamatta, saat pehmeämmän ja tasaisemman voikreemin.
 
 
 

Porkkana-ananas muffinsit (taikinasta tulee 12 muffinia ja pieni kakku 9 x 22 cm)

Valmistusaineet:

Muffinsit

2,5 dl hienoja spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja (käytin hienoja kokojyvävehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3,5 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
2 tl vaniljasokeria
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2,5 dl ananasmurskaa
1 dl pähkinärouhetta (halutessasi)

Pumpkin pie maustesekoitus (tämän voi korvata halutessa piparkakkumausteella)
2 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinää
2 tl inkivääriä
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl neilikkaa

Voikreemi kuorrutus
110 g voita
2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
4-5 rkl maitoa
2 tl Pumkin pie-maustesekoitusta ( tai piparkakkumaustetta)



 
Valmistusohje:
 
Muffinsit ja kakku
 
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja muskottipähkinä keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, sokerit, vaniljasokeri ja öljy.
- Lisää jauhosekoitus vatkaten tasaisesti. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe.
- Lusikoi taikina muffinsivuokiin. 12 muffinsin lisäksi taikinaa riitti myös pieneen kakkuun.
- Paista uunissa 180 asteessa. Muffinsit kypsyivät 15-20 minuutissa, kakku noin puolessa tunnissa.
 
Voikreemi kuorrutus
 
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi, lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri, sen jälkeen maito yksi rkl kerrallaan. Lisää Pumpkin pie-maustesekoitus (tai piparkakkumauste) ja sekoita hyvin. Pursuta voikreemi jäähtyneiden muffinsien ja kakun  päälle.
 


 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset muffinit ja varmaankin todella mehevät.Pumpkin pie-maustesekoituksen tuoksu on aivan ihana ja nyt kun sitä ajattelen,niin tekee mieli leipoa jotain mausteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Yaelian, tuo Pumkin pie mauste oli ihan uutta minulle, se muistuttaa hieman miedän piparimauste-sekoitusta... tai maustekakkua - johon voisi laittaa sekaan vaikka erilaisia pähkinöitä ja viikunoita ... Minunkin jauhopeukaloa alkaa kutittaa :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)