Syyslomalla löysin menevien porkkana-ananas muffinsien ohjeen täältä. Ohjeessa mainittu Pumpkin pie-maustesekoituksen sisältö selvisi kun kirjoitin Vanilla Bean Bakerin Paulalle - ja niin pääsin pian leipomaan! Muffinsien rakenne on mehevä ja mukavan kostea, ja ne maistuvat hyvälle sekä kuorrutuksen kanssa että ilman. Korvasin vehnäjauhot spelttijauhoilla ja hienoilla kokojyväjauhoilla (siis hienoksi jauhettua kokojyvävehnäjauhoa :).
Kuorrutusta tehdessäni oli niin innoissani että pääsen pian pursuttamaan, joten unohdin lisätä nesteen kuorrutukseen! Siksi kuorrutus kuvissa oma aika paksua - jos noudatat ohjetta nestettä unohtamatta, saat pehmeämmän ja tasaisemman voikreemin.
Porkkana-ananas muffinsit (taikinasta tulee 12 muffinia ja pieni kakku 9 x 22 cm)
Valmistusaineet:
Muffinsit
2,5 dl hienoja spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja (käytin hienoja kokojyvävehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3,5 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
2 tl vaniljasokeria
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2,5 dl ananasmurskaa
1 dl pähkinärouhetta (halutessasi)
Pumpkin pie maustesekoitus (tämän voi korvata halutessa piparkakkumausteella)
2 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinää
2 tl inkivääriä
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl neilikkaa
Voikreemi kuorrutus
110 g voita
2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
4-5 rkl maitoa
2 tl Pumkin pie-maustesekoitusta ( tai piparkakkumaustetta)
Valmistusohje:
Muffinsit ja kakku
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja muskottipähkinä keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, sokerit, vaniljasokeri ja öljy.
- Lisää jauhosekoitus vatkaten tasaisesti. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe.
- Lusikoi taikina muffinsivuokiin. 12 muffinsin lisäksi taikinaa riitti myös pieneen kakkuun.
- Paista uunissa 180 asteessa. Muffinsit kypsyivät 15-20 minuutissa, kakku noin puolessa tunnissa.
Voikreemi kuorrutus
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi, lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri, sen jälkeen maito yksi rkl kerrallaan. Lisää Pumpkin pie-maustesekoitus (tai piparkakkumauste) ja sekoita hyvin. Pursuta voikreemi jäähtyneiden muffinsien ja kakun päälle.
Ihanan näköiset muffinit ja varmaankin todella mehevät.Pumpkin pie-maustesekoituksen tuoksu on aivan ihana ja nyt kun sitä ajattelen,niin tekee mieli leipoa jotain mausteista.
VastaaPoistaHei Yaelian, tuo Pumkin pie mauste oli ihan uutta minulle, se muistuttaa hieman miedän piparimauste-sekoitusta... tai maustekakkua - johon voisi laittaa sekaan vaikka erilaisia pähkinöitä ja viikunoita ... Minunkin jauhopeukaloa alkaa kutittaa :)
Poista