Kaikenlaiset kaaliruoat ovat valmistuneet keittiössä syksyn mittaan. Punakaali on oivallinen sekä tuoreenaa, paistettuna että keitettynä.
Punakaali-feta-manteli - salaatti on ruokaisa ja maukas, sekä nopsa valmistaa. Ohje löytyy Claus Meyersin Salatværksted-kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään kuivattuja kirsikoita sekä kirsikkaetikkaa, jotka olen korvannut valkoviinietikalla ja kuivatuilla karpaloilla.
Punakaali-feta-manteli - salaatti (4:lle)
Salaatti
600 - 700 g punakaalia
1 tl. merisuolaa / suolaa
80 g kuivattuja karpaloita
1 suuri punasipuli
Kastike
0,5 dl kylmäpuristettua manteliöljyä (tai muuta öljyä jota käytät salaatteihin)
3 rkl. valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
Päälle
80 g manteleita
loraus oliiviöljyä
ripaus merisuolaa / suolaa
80 g fetajuustoa
Valmistusohje:
1. Leikaa punakaali hienoiksi siivuiksi, taikka hienonna se monitoimikoneella taikka sipulimyllyllä hienoksi silpuksi.
2. Sekoita punakaali ja merisuola suuressa kulhossa ja anna suolan imeytyä punakaaliin 30 minuuttia.
3. Leikkaa punasipuli hienoksi silpuksi.
4. Sekoita öljy, etikka ja hunaja keskenään.
5. Hienonna mantelit karkeaksi veitsellä. Paahda mantelit kevyesti pannulla pienessä tilkassa öljyä.
Mausta mantelit suolalla.
6. Sekoita punakaali, karpalot, punasipuli, puolet manteleista ja kastike. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ja ripottele fetajuusto ja loput mantelit salaatin päälle.
Punakaali-feta-manteli -salaatti säilyy jääkaapissa raikkaana muutaman päivän,
ja sopii mainiosti evääksi töihin!
- - - - -
Täällä on sataa ropsautellut viime päivinä.
Reippaan sadekuuron jälkeen menin ulos haukkaamaan raikasta ilmaa ja huomasin,
että pihapuun lehdet ovat vaihtamassa väriä
vihreästä syvään burgundinpunaiseen ja heleän keltaiseen.
Kauniita kuvia. Pidän kovasti kaaleista ja talvella tulee syötyä paljon coleslawta. Tuota pitää ehdottomasti myös kokeilla, kuulostaa siltä, että maistuisi minulle. Jääkaapissa onkin poimimiani puolukoita odottamassa punakaalia.
VastaaPoistaHei Cheri, toit niin elävän mielikuvan puolukkametsästä - ja puolukoiden suloisenkirpeästä makeudesta! Puolukkametsän sammaleen ja neulasien tuoksu, kirpeä syysilma nenässä - syksyisiä keidashetkiä metsässä, joista saa nauttia pitkin talvea jos on puolukoita pakkaseen asti riittänyt!
PoistaPuolukka tuo raikkautta ja hyvää makua salaatteihin (odotan kovasti joulua kun pääsen jälleen puolukoita maistelemaan :)
Punakaali on tosi hyvää,meillä nyt jostain syystä ihan hurjan kallista tällä hetkellä. Pitää odotella sateita ja viileämpä säitä että kaalien hinnat laskisi.IHanat lehtikuvat!
VastaaPoistaHei Yaelian, Hyvä että sateiden tullessa ja viileyden laskeuduttua pääset nautiskelemaan jälleen kaaleista ... ne ovat todella maukkaita! Minä odottelen täällä appelsiinien tuloa, ne israelilaiset appelsiinit ovat mehukkaista ja makeita :)
Poista