maanantai 25. lokakuuta 2010

Kasapäin kastanjoita
Lauantaina päätimme etsiä kastajoita adventtikynttilä-asetelmiin. Muistelimme, että Bisbebergin hautausmaan kujien vierustoilla olisi suuria kastanjapuita. Niimpä ajelimme sinne, ja mies ja pojat heti bongasivat todella suuren kastanjapuun. Mutta puun alla ei ollut yhden yhtä kastanjaa, mikä meitä ihmetytti suuresti. Vieressä oli tammi, jonka alta löysin herttaisia, pieniä tammenterhoja - niiden törö-pää on herttainen, ja kävisi vaikka pienestä lakista jollekin käpy-hahmolle.

Samoilimme kujia ristiin rastiin, mutta emme löytäneet muita kastanjapuita. Ajelimme kotiin, ja huomasimme, että museon takana, aivan 500 m päästä kotoa, onkin muutama kastanjapuu. Ja niiden puiden juurella oli tosi paljon kastanjoita, sellaisia, jotka olivat vielä kuoren peitossa ... oli tosi hauska niitä kuoria - kuorien alta paljastui hyvän tuoreen tuoksuisia ja silkinkiiltäviä kastanjoita!

Kastanjat olivat lähempänä kuin aavistimmekaan, mutta niitä etsiessä löysimme tammenterhot ... nyt on kauniita kastanjoita silmäniloksi, ja myös adventti askarteluihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)