Pääsin uunissa paistetun kaura-puuron makuun opiskeluaikoina Brysselin Continental Theological Seminaryssa. Tim, amerikkalainen hyväntuulinen kokki, valmisti kanttiinissa meille kaikanlaisia herkullisia aterioita - sain häneltä sen paistetun kaurapuuron reseptin (en ole varmaankaan kirjoittanut sitä tänne blogiin, se tuleekin tehdä lähiaikoina!)
Tämän mustikkaisen paistetun kaurapuuron ohjeen löysin Dawnin blogista, ja ihastuin sen helppouteen ja maukkauteen heti. Valmistat uunipuuron sekoittamalla ainekset yhteen, ripottelemalla kourallisen mustikoita päälle - sitten koko kauneus vaan uuniin muhimaan.
Tämän mustikkaisen paistetun kaurapuuron ohjeen löysin Dawnin blogista, ja ihastuin sen helppouteen ja maukkauteen heti. Valmistat uunipuuron sekoittamalla ainekset yhteen, ripottelemalla kourallisen mustikoita päälle - sitten koko kauneus vaan uuniin muhimaan.
Olen lisännyt alkuperäiseen reseptiin puoli teelusikallista steviaa ja yhden teelusikallisen kookosöljyä. Mustikan sijasta voi käyttää muita marjoja - taidan laittaa karhunmarjoja seuraavan kerran (olen löytänyt erilaisia kivoja jäisiä marjasekoituksia supermarketeista).
Valmistusaineet (1 iso annos)
1½ dl kaurahiutaleita
1/4 tl kanelia
1/4 tl leivinjauhettaripaus suolaa
1½ dl vettä tai maitoa
½ kypsä banaani
1/4 tl vaniljasokeria
½ tl steviaa
1 tl kookosöljyä
kourallinen tuoreita tai pakastettuja mustikoita
Tee näin:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pienehkö uuninkestävä vuoka.
- Sekoita kaurahiutaleet, kaneli, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri ja stevia.
- Lisää muusattu banaani, vesi / maito, kookosöljy ja sekoita.
- Lisää viimeiseksi mustikat, sekoita kevyesti ja kaada seos vuokaan.
- Paista n. 20 min. 180 asteessa.
Käytin pientä piirakkavuokaa, joka on 3 cm syvä ja hieman teelusikkaa pidempi - siihen mahtui hyvin tämä pieni taikina, josta tulee täyttävä aamupala yhdelle.
Ruokalista:
maanantai marinoidut possunfileet ja couscous-salaatti grillatuilla vihanneksilla
tiistai keitetyt perunat, paprika-kukkakaali salaatti ja suikalekastike kookosmaidossa
keskiviikko kanapurilaiset ja raikas raastesalaatti
torstai sosekeitto linsseistä ja perunoista {uusi resepti}
perjantai sosekeiton loppu ja kotitekoista pizzaa (jokainen saa laittaa mieleisensä täytteen :)
viikonloppu jotain kalaista ja piirakkaa ... inspiraatiota odotellaan
p.s. Viime viikon omat eväspaketittini olivatkin kasvis / papu / vihannesvoittoisia! Tein kivoja salaatteja mustapavuista, lisäten päivittäin joko tomaattia, parsakaalia, avokadoa tai muita vihanneksia. Nyt on limapavut kiehumassa... kunhan muistaa pavut laittaa likoon illalla, niin ne on helppo keittää seuraavana päivänä.
Tuo lähti heti kokeilua odottamaan. Minä olen tehnyt ihan peruskaurapuuroa uunissa. Tosin en ole käyttänyt hiutaleita vaan kokonaisia kauraryynejä. Ensin kokeillaan tuo sinun resepti ja sitten alan sovittamaan sitä kokojyväpuuroon.
VastaaPoistaKerrohan ihmeessä kuinka kokeilu kokonaisten kauraryynien kanssa menee - kuulostaa tosi maukkaalle! ... vaatii varmaan hieman enemmän nestettä ja pidemmän kypsymisajan?
PoistaSiis minun puuroni menee noin:
Poistahttp://iskakokkaa.blogspot.fi/2011/03/kaurapuuro-uunissa.html
Nyt vain kysymys kuuluu, että miten näiden kahden version risteytys onnistuu.
Kävin kurkkaamassa ja hyvälle kuulosti uunipuurosi ryyneillä! Nyt sitten kauraryyni-jahtiin :)
PoistaPitääkin heti kokeilla, kun noin helpolta vaikuttaa.. Mustikka ja banaani taitavatkin olla todellinen klassikkopari aamupalalle :)
VastaaPoistaJuu, banaanista ja mustikasta on smoothia ja sconesia ja vaikka mitä herkkuja :)
PoistaItse en papuruoista tykkää mutta toi paistoksesi on kyllä hyvän näköinen. En oo koskaan aikaisemmin kuullutkaan limapavuista :D
VastaaPoistaPavuissa on aika mieto maku, niihin saa puhtia mausteilla ja vihanneksilla. Juuri tuossa uunipuurossa ei papuja ole, mutta pavuista kyllä jotain aamupalaa olen maistanut Egyptissä ollessa ... sellaisia pieniä, hyvänmakuisia palleroita, joiden nimi ei nyt satu mieleen ...
PoistaUunipuurot ovat herkkujani, täytyypä kokeilla tuotakin versiota, kiitos ohjeesta. Minä liotan ja keittelen papuja usein ison satsin kerrallaan ja pakastan ne annoksina. Silloin on papuja käytössä vaikka olisi unohtanut sen liotuksen ja niitä on mukava lisäillä erilaisiin ruokiin.
VastaaPoistaTuo pakastaminen onkin hvyä idea... Silloin voikin keitellä suurempia määriä samalla vaivalla - kiitos vinkistä!
PoistaNam, olisi mielenkiintoista maistaa :)meillä miesvki usein syö papuja.
VastaaPoistaOn mukava kokeilla uutta ja löytääkin makoisa ja helppo aamupala ... aamulla saakin hommat olla yksinkertaisia ;)
Poista