sunnuntai 3. helmikuuta 2013
Punajuurisalaatti karpaloilla, lakritsalla ja manteleilla
Tämän vuoden keittiöön hankkimassani seinäkalenterissa on ruokaohje joka kuukaudelle.
Helmikuun ohje on tämä herkullinen punajuurisalaatti, joka maistuu hivenen lakritsalle ja karpaloille. Lisäsin salaattiin myös hyppysellisen manteleita. Käytin Urtekramin jauhettua lakritsanjuurta - jos sinulla ei ole lakritsajauhoja, ne voi korvata aniksella.
Tarvitset 4-6 hlölle:
900 g punajuurta
4 rkl jugurttia (alkuperäisessä ohjeessa käytetään kermaa)
½ tl lakritsajauhoa
2½ rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
hyppysellinen manteleita
- Keitä punajuuret kypsiksi, noin ½ -1 tuntia punajuurien koosta riippuen. Huuhtele ne kylmässä vedessä, jolloin kuori irtoaa hyvin helposti.
- Leikkaa punajuuret noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastike jogurtista, sitruunamehusta ja lakritsajauhosta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike viipaleiden päälle, ripottele karpalot ja mantelit punajuurien päälle.
Ruokalista
Maanantai Kanakeitto
Tiistai Kanakeitto ja Runebergin tortut
Keskiviikko Tummariisi kalapullilla ja tomaattikastikkeella
Torstai Risotto ja punajuurisalaatti
Perjantai Uuniperunat paprika - ja katkaraputäytteellä, punajuurisalaattia
Viikonlopuksi jotain mausteista ja leivottavaa
p.s. leivoin nyt viikonloppuna maukkaan ja helpon pinaatti-vuohenjuustopiiraan, jonka ohjeen kirjoittelen piakkoin tänne
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Toi lakritsijauho tuo varmaan salaattiin kivan pikantinmaun? Aika erilaisen ja makuaisteja herättävän kuuloinen annos! :)
VastaaPoistaJuu, se lakritsi toi semmoisen kivan, pirtsakan vivahduksen - sitä tuleekin kokeilla laittaa hieman muihin ruokiin :)
PoistaPunajuurta ja lakritsia, eipä olisi tullut ihan ensimmäiseksi mieleen :D Pitääkin heti testata :)
VastaaPoistaSe oli mullekin uusi kombinaatio! Ja punajuuresta puheen oleen - tahdon leipoa sen sinun punajuuri-suklaa-unelman piakkoin ... :)
PoistaI just discovered your beautiful blog and became your newest follower. Looking forward to more of your postings.
VastaaPoistaGreetings,
Heidi
Thank you for your sweet words, Heidi, and welcome to follow Mietteitä matkan varrelta!
PoistaJust to let you know, I write a blog in English as well --> here's the link:
http://thoughtsandimagesalongtheway.blogspot.dk
where I post more photos than here. The Finnish blog is more about recipes and daily life, where as the blog in English is more about photography & daily life.
Wishing you a great weekend!