sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Punajuurisalaatti karpaloilla, lakritsalla ja manteleilla



Tämän vuoden keittiöön hankkimassani seinäkalenterissa on ruokaohje joka kuukaudelle.
Helmikuun ohje on tämä herkullinen punajuurisalaatti, joka maistuu hivenen lakritsalle ja karpaloille. Lisäsin salaattiin myös hyppysellisen manteleita. Käytin Urtekramin jauhettua lakritsanjuurta - jos sinulla ei ole lakritsajauhoja, ne voi korvata aniksella.

Tarvitset 4-6 hlölle:

900 g punajuurta
4 rkl jugurttia (alkuperäisessä ohjeessa käytetään kermaa)
½ tl lakritsajauhoa
2½ rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
hyppysellinen manteleita

- Keitä punajuuret kypsiksi, noin ½ -1 tuntia punajuurien koosta riippuen. Huuhtele ne kylmässä vedessä, jolloin kuori irtoaa hyvin helposti.
- Leikkaa punajuuret noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastike jogurtista, sitruunamehusta ja lakritsajauhosta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike viipaleiden päälle, ripottele karpalot ja mantelit punajuurien päälle.

Ruokalista

Maanantai        Kanakeitto
Tiistai               Kanakeitto ja Runebergin tortut
Keskiviikko      Tummariisi kalapullilla ja tomaattikastikkeella
Torstai              Risotto ja punajuurisalaatti
Perjantai           Uuniperunat paprika - ja katkaraputäytteellä, punajuurisalaattia
Viikonlopuksi jotain mausteista ja leivottavaa  

p.s. leivoin nyt viikonloppuna maukkaan ja helpon pinaatti-vuohenjuustopiiraan, jonka ohjeen kirjoittelen piakkoin tänne

6 kommenttia:

  1. Toi lakritsijauho tuo varmaan salaattiin kivan pikantinmaun? Aika erilaisen ja makuaisteja herättävän kuuloinen annos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se lakritsi toi semmoisen kivan, pirtsakan vivahduksen - sitä tuleekin kokeilla laittaa hieman muihin ruokiin :)

      Poista
  2. Punajuurta ja lakritsia, eipä olisi tullut ihan ensimmäiseksi mieleen :D Pitääkin heti testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli mullekin uusi kombinaatio! Ja punajuuresta puheen oleen - tahdon leipoa sen sinun punajuuri-suklaa-unelman piakkoin ... :)

      Poista
  3. I just discovered your beautiful blog and became your newest follower. Looking forward to more of your postings.
    Greetings,
    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your sweet words, Heidi, and welcome to follow Mietteitä matkan varrelta!
      Just to let you know, I write a blog in English as well --> here's the link:

      http://thoughtsandimagesalongtheway.blogspot.dk

      where I post more photos than here. The Finnish blog is more about recipes and daily life, where as the blog in English is more about photography & daily life.

      Wishing you a great weekend!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)