Kokeilin uutta masikkakakku-reseptiä - kiitos kuuluu nuorimmalle pojalle, joka kiikutti keittokirjasta löytämänsä ohjeen minulle: "Aïti, äiti, tästä tulis tosi upee jälkkäri, eikös vaan?!" - Ja tulihan siitä.
Ensiviikon torstaina on minun vuoroni tuoda kakkua työpaikan iltapäiväkahville, ja ajattelin leipoa muutaman tällaisen - nyt kun mansikka-aika on parhaillaan. Tein viimekesänä samantyylisen, mutta tässä uudessa reseptissä käytetään tummaa muscovado-sokeria, joka tuo sellaisen hieman lakritsaisen maun mukaan. Tarkoituksena on kirjoitella ohje tänne blogiin, viimeistään kesäloman alkaessa.
Kakkuun tuli käyttää vain valkuaisia, joten tein keltuaisesta sellaisen Bearnaise-kastikkeen. Minä olen kehno kastikkeiden tekijä, mutta sain takuuvarman ohjeen fysioterapeutilta joku aika sitten - ohjeeseen tulee kylläkin paljon rasvaa sekä 2 rkl bearnaise-uutetta (tuoreen raakunan puutteessa täältä saa kaupasta sellaista valmista lientä), mutta silloin tällöin voi olla hieman tukevampaakin kastiketta!
Paremmalla ajalla voi liemen valmistaa itse, löysin kivan ohjeen Hellapoliisista.
Bearnaise maistuu tosi hyvälle perunoiden kera - mmm!
Kaunis ruukkukukkani kuihtuu kuihtumistaan, ja lehtiin on ilmestynyt keltaisia, kuivia läiskiä. Olen kastellut sitä uskollisesti, joten tutkiskelin tarkemmin sitä toissapäivänä ...
... ja löysin oikean kirppuarmeijan: Koko kasvi oli miehitetty! Voi mahdoton - sehän selittää miksi kasvi kuihtuu kuihtumistaan. Aloin pelätä, että kirput siirtyvät pian viereisissä ruukuissa olevaan basilikaan ja minttuun, jotka kukoistavat ja versovat kovaa vauhtia.
Jos kasvi olisi puutarhassa, sitä voisi varmasti hoitaa jollain luomukeinolla, mutta sisäoloissa on varmaan aika hankala hävittää kirppuja... jotta vein sen ulos roskalaatikkoon ... kasviparka. Kirput on sinällään ihan luontoilmiö, mutta en tahtonut niitä noihin yrtteihin.
Klikkaa: Tulostettava valokuvakortti |
Näin juhannuksena tulee kaipuu soudella tutuissa maisemissa siellä sulo-Suomessa, sekä myös käydä saunassa koivuvasta mukana ... Mutta nautin oikein sydämen pohjasta uimahallin saunasta tänään - olin nimittäin yksin, ja siten kaadoin hieman vettä kiukaalle juomapullosta ja nautin kunnon löylyistä ... Täällä ei nimittäin saisi heittää löylyä muuten, vain Sauna-Gus'in aikana ohjaaja heittää aromaattisia öljyvesiä (mikä onkin aika raikas ja tuoksuva kokemus :)
Löysin kauniin Juhannus-hartauksen Ylen Radion sivuilta - Siunauksen tuulet puhaltakoon meille sekä arjessa että juhlassa!
Huomenna Onnenpoika arpoo kaksi voittajaa,
kirjoittelen illalla tänne, keitä onni potkaisee!
- Ehdit vielä osallistua arvontaan.
Ja tervetuloa Ninni, Bikke, Maikki ja Helle
tänne Mietteitä Matkanvarrelle!
Juhannusterveisin
Nina
Onpas jännän näköinen mansikkakakku ja varmaankin hyvää.Kirvat kasveissa ovat ikävä yllätys;minullakin on muutama kerta kuollut kasvi niiden vuoksi:(
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa!
Kirvoja löytyy varmaan joka maasta ... ja joka lähtöön. No, onneksi eivät ehtineet levitä yrtteihin. Mukavata kotimaanlomaa siulle, Jael!
PoistaHyvää alkavaa viikkoa täältäkin :)
VastaaPoistaKiitos, niin se hupsahti tämä maanantai - auringosta hieman nautin keskipäivän tauolla ja nyt illan kirjastoreissulla :)
PoistaHerkullisen näköinen mansikkakakku. Kirvat saa hyvin pois ruiskuttamalla mäntysuopaliuoksella; pari desiä mäntysuopaa (tai tolua) kymmeneen litraan vettä. Myös nokkosvesi on tehokasta. Itse hävitin juuri ukonhatuista ulkona kirva-armeijan mäntysuovalla.
VastaaPoistaKiitos vinkeistä, Cheri! Ruiskuttaminen kuulostaa ihan sisäoloihinkin sopivalle, ja sitä mäntysuopaa voi roiskia vaikka ihan huoletta keittiössäkin...
PoistaMansikkakakku kelpaisi tännekin, ihana kesäherkku.:) Aurinkoa viikkoon!
VastaaPoistaMansikat ja kesä ... mmm! Nauti lomastasi, Kristiina :)
PoistaIhanan näköinen mansikkakakku!
VastaaPoista