sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Syyskesää

Tässä linkki VALOKUVAKORTTIIN

Tänä viikonloppuna ovat puhaltaneet jo syksyiset tuulenpuuskat. Lämmin sää on jatkunut aivan syyskuun puoleenväliin saakka. On ollut mukava pyöräillä töihin poutasäällä - täällä ollut vain muutamia kuurosateita nyt elo-syyskuussa (suuremmat kaatosateet ovat sattuneet viikonlopuiksi :) .


Olimme nuorimmaisen luokan kanssa perinteisellä viikonloppuretkellä pari viikkoa sitten. Mukana oli 10 vanhempaa ja 17 luokan 22 oppilaasta - yövyimme partiomajalla metsässä, juuri samalla leiripaikalla kuin viisi vuotta sitten, ensimmäisellä viikonloppuretkellä.Mikä hieman "tahtia hidastaa", on hieman alhainen energiatasoni...  liekö tämä syksyn alku, kaikki se uusi työn puolesta, ja vielä pyöräilyt siihen päälle - vienyt olon hieman veltoksi, kun tulee nukuttua päiväunet töiden jälkeen sekä myös viikonloppuisin. Ihan varmuuden vuoksi tarkistetaan verenarvot ja vitamiinit - kesällä käytin 50+ aurinkosuojaa, olisiko sen vuoksi jäänyt se auringon D-vitamiini saamatta?Olen nautiskellut iltaisista kävelylenkeistä. Pojat pelaavat koripalloa koulun kentällä, isäntä juoksee, ja minulla on tämä kävely. Hieman kaipaan ystävääni, joka usein lähti mukaan lenkille - hän on nyt muuttanut hieman kauemmaksi.Kävelyn lisäksi on myös zumba. Tykkään musiikin tahdissa liikkumisesta, ja nyt syksyllä alkoi uusi Zumba-Step läheisessä kuntokeskuksessa. Viime torstain zumba-stepin jälkeen ohjaaja arpoi kivan kunto-topin osallistujien kesken ... ja ... ... Arvasit oikein - minä olin se onnekas voittaja! Se oli aikamoinen yllätys! Kivaa toppia tuleekin pitää zumba-tunneilla (hieman väriä muuten tummiin treenivaatteisiin).
Ystäväperhe muutti hieman kauemmaksi, ja heille tupaan tuliaisiksi löysin kivoja pyyheliinoja keittiöön ruotsalaisen Gudrun Sjödenin putiikista. Ystäväni perheen juuret ovat Ruotsissa, joten hän tykkää kovasti Sjödenin iloisista kuoseista. 
Putiikki-assistentti pakkasi lahjanherttaiseen puuvillaiseen kanakuvioiseen kantokassiin - kyllä ystäväni ilahtui sen avatessaan!

Siellä Sjödalin liikkeessä oli myös alennuksessa verhoja ( - 70 %), ja silmiini sattui keittiöön kivat valoverhot, joiden kukkaprinttiin ihastuin aivan kerrassaan. Hieman tarvitsi vain lyhentää, ja sitten verhot passasikin keittiöön oikein hyvin - pientä piristystä tuoden ... aurinko aamuisin kirkkaasti paistaa, nyt tuo verho laskee valon sisälle, mutta suojaa silmiä samalla ettei aivan sokaistu.Kaikenlaisia kivoja pataruokia olen kokkaillut - jospa tässä nyt pian tulisi topakoitua, jotta saisi tännekin muutaman ohjeen laitettua. No, hiljaa hyvää tulee ... Iltojen lyhentyessä ei niin paljon tule oltua ulkona, jotta passaakin sitten kirjoitella enemmän.


Tässä katsaus elokuisiin maisemiin:Nautitaan syksyn saapuvasta väriloistosta ...
punaiset pihlajanmarjat jo tuovat väriä puihin!

Nina

8 kommenttia:

 1. Ihanaa ja energistä syksyä sinulle Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri - Auringonpaiste aamuisin on tervehtinyt koko viikon ajan . . . sen valossa, teetä nauttien, on hyvä herätä uuteen päivään :)

   Poista
 2. Hei, ei silloin kesällä ehdittykään pysähtyä... Ihania sun arpajaivoitto ja verholöytö! Uusi työ varmaan väsyttää alkuun, mutta se D-vitamiini on kyllä hyvä tarkistaa! En itse tajunnut, että ne suojakertoimet voisi vaikuttaa. Jouduin nimittäin itsekin ostamaan äskettäin D-vit ampulleja väsymyksen vuoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se elokuu todellakin mennä hupsahti nopsaan ... Silloinhan te ajelitte kotiinpäin? Maanantaina saan tietää ne vitamiini-arvot, tuo D-vitamiini se usein meiltä skandinaaveilta on vähissä. Toivottavasti ampullit auttaa ja energiasi palautuu pian, Johanna!

   Poista
 3. ihania kuvia taas Nina! Saat syksyn näyttämään parhaat puolensa, toivottavasti meilläkin jo pian syksy saapuu. Helteet ovat vaan jatkuneet ja minulle ainakin alkaa jo riittämään. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, siellä on varmaan vielä ihan kesänlämpötilat - pitkien helteiden jälkeen varmaan kaipaat jo viilentäviä syksyn tuulia ... Täällä ensiviikolla tapahtuu kuulemma radikaali muutos ja lämpötilat tipahtaa 10 astetta - nyt etsin sadevarusteita jo valmiiksi! Ihana on tulla unelmoimaan sinne blogiisi kauniiden vuoristomaisemien keskelle - ja ne kuvat toreilta tuoreine vihanneksineen tuo veden kielelle! Mukavata viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja tuo joutsenkuva on tosi upea! Kävin katsomassa korttejasi,tosi upeita:) Toivottavasti energiatasosi kohenee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael - tuo joutsen oli aika kesyt, ja aivan itsekin yllätyin kun se alkoi venyttelemään ja levitti siivet!
   Päiväunet virkistäävät, ja pikku happihyppelyt myös ... Kyllä se tästä :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)