maanantai 13. lokakuuta 2014

Kori täynnä punaista ja ruskeaa

Valokuvakortti
Kävelin eilen korin kanssa lenkin, keräten kaikkea kaunista lenkkipolun varrelta. Kotiin tullessa asettelin oksia pöydälle, kuvaten syksyisiä sävyjä. Nuo kauniit kiemuraiset lehdet ja punaiset sävyt minua viehättävät eniten. 

Tänään iltapäivällä teen näistä lehdistä ja marjoista syksyisen koristeen semmoiseen tinavatiin, johon laitan kaksi valkoista kynttilää - niiden valo tuo tunnelmaa pimeisiin iltoihin.Meillä on tämä viikko syyslomaa - koko porukalla! Suunnitteilla oli piipahdus Suomeen, mutta esikoisen yli viikon jatkuneen ärhäkän silmätulehduksen vuoksi olemme kotona. Kahta erilaista lääkettä lääkäri määrännyt, mutte ei meinaa tehota millään ... valoarkuuden ja silmän vuotamisen lisäksi on suurin haitta se kipu. Tänään on aika silmälääkärin luokse, jospa nyt löytyisi apu, jotta poika pääsisi parantumaan.

Suunnitelmien muuttuessa olen sitten varannut aikaa sekä hammaslääkäriin että kampaajalle, sekä myös ravitsemusterapeutin luo. Pitkään jatkunut väsymys ja paleltaminen verikokeiden mukaan alhaisesta aineenvaihdunnasta. Varasin ravintoterapeutille ajan, jos jollain tapaa itse voisin vaikuttaa, vaikka ruokavalion avulla, saaden hieman enemmän energiaa.

Toisaalta tämä väsymys on myös laittanut miettimään, mikä on tärkeää - jos on vaikka "500 gr" energiaa tähteellä, kuinka aion sen käyttää - olen kiitollinen että näinkin voi havahtua ihan käytännössä priorisoimaan mihin ajan ja voimat käyttää. 

Nyt iltojen pimetessä olen alkanut hieman neuloa silloin tällöin, semmoinen putkihuivi on tekeillä. Pyöröpuikoilla se tulee aivain kuin itsekseen neulottua.
Keittiön puolella kokeilen edelleenkin japanilaisia keittoja - hyvä Miso-keiton ohje on löytynyt, joka onnistuu aina ja joka on poikien lemppari ... Ensi kertaa kirjastossa käydessä katselen josko löytyisi muitakin aasialaisia reseptejä.

Mukavia lokakuunpäiviä toivotellen,

Nina

4 kommenttia:

 1. Miten kauniita koristeita! Mitä nuo pienet punaiset hedelmät ovat`?
  Mukavaa syyslomaa ja toivottavasti pojan silmät voivat jo paremmin.

  VastaaPoista
 2. Elegantteja syystunnelmia kuvissasi. Toivotan voimistumista ja paranemista teille. Ravintoterapeutti on hyvä valinta, joskus vaikka ajattelemme syövämme terveellisesti saattaa jokin puutos tai vaiva kehittyä salakavalasti. Ystäväni on saanut paljon apua nivelkipuihinsa ravintoterapeutin ohjauksessa ja oli hyvin yllättävää mitä kaikkea ongelmallista suolistosta löytyikään.

  VastaaPoista
 3. Hei Jael, en tiedä punaisten marjojen nimeä, olivat pudonneet pensaan juurelle ... Sieltä keräsin kun niin nättejä olivat :)
  Ja poikaa tutkitaan, varmasti löytyy pian oikea hoito, erikoislääkärit osaavat varmasti auttaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Cheri, syksyn värit ilahduttavat silmää joka puolella!
  Ja toivon että hyvää inspiraatiota ja uutta tietoa saan ravintoterapeutilta ... Hyvä että on joka alalla omat asiantuntijat, joilta voi neuvoa kysyä.

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)