lauantai 27. helmikuuta 2010

Hartiahuivi paksuilla puikoillaNeulominen suurilla puikoilla on hauskaa ja etenee mukavan nopeasti!
Hieman pakon edessä tuli aloitettua uuden hartiahuivin neulominen - neuloin syksyllä 2004 paksusta lilasta mohairista suuren hartiahuivin, joka vuosien kuluessa on ohueksi tullut, ja nyt myös reikäiseksi.

Löysin ohutta lilaa mohairia, ja sen seuraksi ostin ohuen alpakka-villalangan. Ja neulomisen into valloitti - otin neuleen mukaan Fl:n siskon mökille, jossa turistessa neuloin, ja sain huivin melkein valmiiksi! Fn:n sisko ihastui kuohkean kevyeeseen huiviin, ja tilasi myös itselleen samanlaisen, harmaan värisenä.

Jotta illansuussa kalisee neulepuikot jälleen ;) Suunnitelmissa on nyt neuloa pipo hartiahuivin kaveriksi - vielä kun taitaa näitä kylmiä ilmoja riittää. Ja seuraavat kuusi talvea pärjää näillä eväillä ;)

p.s. Laitoin vielä etu-kuvan hartiahuivista - siinä näkyy luonnollisemmin väri. Ja se toinen puuvillainen lila huivi on muisto viime kesän Kuopion reissusta - kävimme armeijan "loppuunmyyntivarastolla", pojat ja mies oli innostuneita katselemaan vanhoja armeijan kypäriä ja aseita mm. Minä ihastuin yksinkertaiseen pitkään puuvillaiseen kaulahuiviin, josta maksoin 1 euron - ja olen pitänyt sitä joka päivä syyskuusta saakka. Se on ohut ja tosi lämmin - ensi kesänä armeijan varastolle - Suomi vaatettaa laadukkaasti alokkaat ja sotilaat, laatu kestää ja lämmittää!

2 kommenttia:

 1. Heippa! Mä en osaa kutoa ollenkaan oikeaa ja nurjaa lukuunottamatta... Upea huivi ja hieno väri, samaan aikaan hento ja syvä.

  Jättämääsi viestiin viitaten - älä turhaan ota niitä sipuleita pois kaupan mullasta, irroita vain purkki ja laita toiseen astiaan sellaisenaan. Jos on tilaa niin laita sammalta tai jouhta mukaan täytteeksi. Kerran lohkaisin yhden valmiiksi istutetun sipulimättään pienempiin osiin, että sain koko astian täytettyä sopivaan muotoon ja se kyllä selvisi myös ok. Ilmeisesti niissä on aika paljon kasvuvoimaa itsessään, siis niissä sipuleissa tarkoitan. Mukavia kukkahetkiä!

  PS. Myydäänkö sielläkin niitä samanlaisia, perinteisen kokoisia kleenex-laatikoita?

  t. Josu

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä - tänään kirjastoreissulla katselen jos löytyy narsissi-sipuleita viherkauppiaalta¨. Annan niiden olla kauppa-mullassa, mulla on täyttömultaa jos tarvisee lisää.

  Joo täällä on kleenex-laatikoita myös, mutta meillä on Lambi-talousrullat tai Nessut nykyään käytössä - ne on riittoisia kun menee useampi rulla viikossa ;)

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)