lauantai 25. syyskuuta 2010

Luokan kanssa retkellä


Nuorimmaisen pojan luokan kanssa olimme viime viikonloppuna yöretkellä. Meitä oli kaikkiaan 18 perhettä mukavassa partiomajassa. Säät suosivat - aluksi hieman pilvinen sää kirkastui aivan aurinkoiseksi, ja säätiedotuksen lupaamia kuurosateet jäi kokematta.


Lasten pelatessa jalkapalloa maistui kahvi ja tee meille aikuisille raikkaassa ulkoilmassa. Myöhemmin oli leiri-olympialaiset, 4 joukkuetta eri rasteilla. Oli saappaanheittoa jalkojen välistä taakakautta eteenpäin (aika vaikeeta oli!), "Näyttele - ja - arvaa"-leikki, tölkkien kaatamista pallon avulla, ja vielä aivonystyröitä kutittava aakkos-leikki. Aakkosleikissä tuli joukkueen 5. min. aikana sekä etsiä pieniä maastoon piilotettuja kirjainlappuja, että muodostaa lause kirjaimista. Jokainen kirjain oli eri pistemäärän arvoinen - Konsonantit antoivat enemmän pisteitä kuin vokaalit.Leiri oli semmoisen suuren lahden poukamassa, suolainen vesi tuoksui, ja ulapalla oli jonkinlainen purjehdusregatta meneillä lauantaina.Illalliseksi grillattiin: Grilliherkkujen lisukkeina oli erilaisia ruokaisa salaatteja ja leipää (jokainen toi jotakin). Ruoka maistuikin koko päivän happihyppelyn jälkeen kaikille.Rento yhdessäolo jatkui illalla - oli mukava jutella myös tyttöjen vanhempien kanssa. Tunnemme paremmin poikien vanhemmat, kun nuorimmainen enemmän leikkii poikien kanssa - näissä kokoluokan tapaamisissa paremmin tapaa niitä vanhempia joita arjen keskellä harvemmin näkee.Grillistä muotoutui iltanuotio - sen valossa oli mukava seurata lasten yösuunnistusta. Tuo yösuunnistus oli aivan moderni tänä syksynä! Lapset jaettiin 4 joukkueeseen. Jokainen lapsi sai otsalampun, ja joka joukkue sai radiopuhelimen sekä GPS:n. Jokaisen joukkueen kapteenina oli aikuinen, jolla oli myös radiopuhelin.
Alueelle oli piilotettu 9 rastia, joihin joukkueiden piti pimeässä suunnistaa.Jokaisessa rastissa oli kysymys, jonka vastaus tuli radiopuhelimen avulla kertoa kapteenille. Joukkueen kapteeni ei tiennyt missä rastit ovat, mutta hän oli saanut koordinaatit, jotka hän naputti GPS:ään. Jotta se radiopuhelinyhteys oli tosi tärkeä joukkueen ja kapteenin välillä - se kommunikaatio oli turva- ja ohjenuora. Kapteenin tuli kysymällä ja vastaamalla opastaa lapsia eteenpäin tarvittaessa. Lapset seurasivat GPS:n reittiä - onneksi oli hieman kuunvaloa, joka välillä valaisi muuten pimeää yötä.Yösuunnistus oli hauskaa - lapset kokivat todella itsensä rohkeiksi seikkailijoiksi, aivan ihailimme heidän intoaan ja kokemisen iloaan. Kl. 22:30 oli suunnistus päättymässä, eikä mennyt kauan kun muksut jo uinuivat peittojen alla!

Hyvin nukutun yön jälkeen maistui aamupala - siivousten jälkeen pidimme perinteisen huutokaupan syömättä jääneistä elintarvikkeista. Me saatin huudettua purkki kotitekoista mustaviinimarja-marmelaatia, pussi kokojyväsämpylöitä, juustoa, kaakaota, teetä mm. Huutokaupan tuotto menee luokan tilille - ensi vuoden leiriä varten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)