torstai 15. maaliskuuta 2012

Suomi-infoa koululaisille


Koulussa, joka kuuluu alueeseeni, on ollut Euroopan Yhteisö-teemaviikko. Koululaiset on jaettu ryhmiin, jokaisessa ryhmässä on oppilaita esikouluiästä 8. luokkalaisiin, ja joka ryhmä työskentelee yhden Euroopan Yhteisön maan parissa koko viikon. 


Eräällä ryhmällä on teemana Suomi, ja minua pyydettiin jo hyvissä ajoin olemaan mukana kahtena oppituntina. Mielelläni lähdin mukaan "Suomi-asiantuntijaksi", ja kysyin opettajilta, millä tavoin voin olla avuksi. Opettajat kyselivät helppoa, suomalaista ruokalajia, jonka voisi nopeasti valmistaa - ja minulle tuli heti mieleen vaniljapullat! Miehen perhe ja tuttavat kysyvät usein, että paistaisinko vaniljapullia sitten kun he tulevat käymään - joten sillä tavoin vaniljapullat ovat jotain "hieman ulkomaalaista", ja maistuvat kaikille. 


Viittasin suomalaisiin kirjailijoihin, ja vein kasan kuvakirjoja koululle: Monta Mauri Kunnaksen kuvakirjaa, joista yksi oli norjankielellä, ja yksi englannin kiellä. Mukana oli myös muutama Elina Karjalaisen Uppo-Nalle-kirja, sekä Nopolan sisarusten kirja.


Oppilaat olivat piirtäneet suuren Suomen kartan seinälle, jossa suurimmat kaupungit oli merkitty punaisilla täplillä. Metsästyksestä, kalastuksesta, ja vesistöitä oli myös tehty erilaisia julisteita, sekä seinälle oli ommeltu Suomen lippu.


Kirjoitin etukäteen myös "Aaluette"-partiojoikun suomenkiellä, sekä myös "Hämä-hämähäkki"-laulun - jotka lauloimme ryhmän kanssa. Ryhmä oppi sanomaan "Mun nimi on ___", sekä myös "Moi", ja "Hei, hei!", sekä laskemaan 1-10:een. 


Tein power point-esityksen nappaamistani luontokuvista, ja kerroin kokemuksia veneilystä, kalastuksesta, unohtamatta sitä kertaa, kun isäni tapasi karhun eräällä purjehdusretkellä. Oppilailla oli myös monta kysymystä Suomesta.


Oli oikein mukava olla mukana hieman erilaisessa roolissa kuin tavallisesti - "Suomi asiantuntijana" ;-)  Sain kauniin ja tuoksuvan Jasmiini-kukan kiitokseksi, joka koristaa nyt konttoriani koulussa.

2 kommenttia:

  1. On varmasti ollut oppilaille mukava tunti. Ja tietenkin Sinulle myös. Voisitkin ajatella siirtymistä MEK:n (Matkailun edistämiskeskus)Tanskan osastoon hommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu kyllä virkistää, oppitunnit ja lasten tarttuva into ja energia olivat reippaasti tämän viikon kohokohtia, hyvää vastapainoa muuten hieman tavallista hektiseenpään ja akuutti-painotteiseen työviikkoon. Ja laitanpa hymyillen korvan taakse tuon MEK-vinkin!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)