Lakritsainen kirsikkahyve lepää paahdetuilla ruisleipäkuutioilla - päällä on skyr-kreemi sekä paahdettuja manteleita ... Aikamoinen herkku siis! Ohjeen löysin kirjaston naistenlehdestä, taisi olla Alt for Damerne taikka Femina. Skyr on proteiinipitoinen rahkantyyppinen maitotuote, joka on peräisin Islannista, ja täällä hyvin suosittu sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. Skyr'in voi hyvin korvata paksuhkolla jogurtilla (tai vaikkapa Silken Tofulla - en ole aivan varman, olisiko se Silken Tofu tarpeeksi jämäkkää?)
Yhteen annokseen tarvitset:
1 tl. lakritsijauhetta
150 g tuoreita kirsikoita
½ palasta ruisleipää
½ tl rypsiöljyä
1 tl akaasiahunajaa
15 mantelia
1½ dl skyr'iä
½ tl vaniljajauhoa /sokeria
(lisäsin ½ tl steviaa vielä siihen skyr'iin - kannattaa makeuttaa maun mukaan)
Kuutioi ruisleipä, ja paahda palaset kevyesti pannulla. Kaada sekaan lakritsijauho, rypsiöljy se¨kä hunaja - jatkan paahtamista miedolla lämmöllä vielä minuutin verran. Kaada ruispalaset leivinpalerille jäähtymään. Poista kivet kirsikoista. Paahda mantelit, ja anna myös niiden jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri skyr'iin - makeuta halutessasi lisäämällä hunajaa / steviaa tm.
Laita paahdetut ruisleipäpalat lautaselle, ja laita niiden päälle skyr, kirsikat ja mantelit.
Makea ja raikas, sekä himpun verran lakritsinen herkku näin loppukesään ...
- Makoisia hetkiä toivotellen,
Nina
p.s. Nyt saapui se kaivattu kesäloma, joten blogini hiljenee muutamaksi viikoksi
- pari pientä postausta olen ennakkoon kirjoittanut,
jotka Blogger-ajastin julkaisee loman aikana :)
Kuulostaa jännän hyvältä! Tuon skyrin voisi varmasti korvata myös valutetulla soijajukurtilla.
VastaaPoistaHej Paula, juu varmaan voi korvata - kuulostaa herkulliselta se valutettu soijajugurtti, se koostumus varmaan tihenee just yhtä tiiviiksi kun skyrissä.
PoistaKaunis ja varmasti makoisa herkku. Toivottelen oikein rentouttavaa ja virkistävää lomaa sinulle!
VastaaPoistaOi mikä herkku, kiva idis. Aurinkoista ja rentouttavaa lomaa, toivotaan että ilmat suosivat.
VastaaPoistaOih, kuulostaa ihanalta! Ja jopa aika terveelliseltä, namskis!:)
VastaaPoista