maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hyvän olon hetki ja kirja-suositus


"Aamuhetki kullan kallis"

Kuuntelen klassista musiikkia, Mozartin Andante for Flute in C Minor ... kuppi teetä höyryää vieressä. Hartiat ovat rennot ja vielä pehmoiset aamuisen hieronnan jälkeen - yritän muistaa käydä muutaman viikon välein "olokorjaamossa", jotta säilyisivät vetreänä. Työn alla on valokuvaus-artikkeli siinä luovan tiimin puitteissa - tällä kertaa vastaan kysymyksiin kuinka valokuvaharrastukseni alkoi, mikä inspiroi mm. Olen valitsemassa valokuvia, ja ajattelin tässä samalla kirjoitella tänne kuulumisia.

Ensimmäisen lomaviikon jälkeen on nyt "laskeutunut" tempo leppoisaksi ja rennoksi. Aurinkoinen ilma jatkuu vielä tämän viikon - Sen suurempia suunnitelmiä ei ole - ystäväperhettä tavataan huomenissa, ja retki meren rannalle jossain vaiheessa. Miesväki suuntaa Sulo-Suomeen, mutta minun uusi työni alkaa jotta tänä kesänä en pääse mukaan... Mutta miesväki saa kameran mukaan, jotta tuovat mukanaan roppakaupalla tunnelmakuvia :)
Sain työtoverilta lähtiäislahjaksi aivan ihastuttavan kirjan: Linda Olssonin Astrid & Veronika (nimi suomennettuna "Laulaisin sinulle lempeitä lauluja"), jonka lukemisen aloitin eilen. 

Kuvaukset Ruotsalaisesta kylämaisemasta, tunnelmista ja henkilöhahmoista on nautinnollista luettavaa. Nyt jo säästellen hidastelen lukemista, jotta lukukokemus kestäisi mahdollisimman pitkään. Löysin juuri suomenkielisen kirja-arvostelun, jossa on tarkempi kuvaus - suosittelen lämpimästi jo alkusivujen perusteella. Aion myös tutkia Linda Olssonin aiempia kirjoja - pidän kovasti hänen tyylistään kuvata tunnelmia ja ajatuksia.

Viimeksi luin romaanin pääsiäislomalla - Sidsel Jo-Gazanin Svalens Graf. Henkilökuvaukset ja hiljaisesti avautuva perhehistoriikki on yllätyksellinen ja rikas. Työnpuolesta on paljon luettevaa arkena, jotta kaunokirjallisuus on jäänyt lomalukemiseksi ... Nautinkin nyt kovasti hetkistä romskun parissa!

Ruiskukat kukkivat kesäkuussa ... Pysähdyin pellon varrelle kotimatkalla niitä ihastelemaan.

Nyt palailen takaisin valokuviin ja artikkeliin ... 

Sinulle lämpöisiä kesäpäiviä toivotellen,

Nina

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja Mozart on aina niin kaunista.Kauniita kesäpäiviä sinullekin NIna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, lämmintä on riittänyt - ja vielä on 6 lukua tähteellä kirjasta ... on ihana lueskella varjossa!

   Poista
 2. Ihania tunnelmia. Leppoisaa lomaa sinulle, Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri, sinulle myös!
   Tulenkin kurkkaamaan kesän kukoistusta ja kuvia kauniista puutarhastasi!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)