perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesäretki Sejerø-saarelle


Teimme pienen kesäretken ystäväperheen kanssa Sejerø-saarelle, joka sijaitsee Sjellannin-saaresta hieman länteen päin, Kattegatissa. Havnsø-kylästä lähtee lautta Sejerø'lle, matka taittuu noin 40 minuutissa. 

Lautan lähtiessä merelle päin rentoutuu mieli hyvin konkreettisesti - arjesta irrottautuu aivan eri tavalla kun maisemat vaihtuvat. Ystäväperheen kesämökillä on monet kerrat vietetty aikaa yhdessä - nyt muistelimme kommelluksia ja muita mukavia, tuttuja paikkoa katsellessa.


Saari on hyvin pieni, pitkä ja kapea, pinta-ala vain 12,4 km2. Mökki on saaren itäisessä päässä - me teimme myös retken aivan saaren läntiseen niemenkärkeen. Saarella on n. 400 asukasta, mutta kesäisin määrä helposti tuplautuu, kun mökkiläiset, purjehtivat ja muut lomalaiset saapuvat. 


Löysimme kivannäkoisiä kiviä, vedessä uivia meduusoja ja pikkurapuja. Meinasin astua matalikossa olevan kampelan päälle - en edes sitä huomannut - kun se yht'äkkiä lähti uimaan jalkojen välistä!

Rannalla oli myös pieni luuranko - arvelmme sen olevan joko kala, jänis taikka lintu. Pääskysten pesät olivat korkeiden kumpujen seinillä, sinne olivat tehneet pieniä koloja. Pieni metsäkauris myös loikki tien yli.
Mitäpä tämä kivi tuo mieleesi?
Aurinko laski pellon taakse, katselimme sen kajastusta meren rannalla ... Oli mukava grillata ulkona, ja nauttia lintujen konsertista hämärän saapuessa.


Lapsuuden kesämuistot vesillä tuli elävästi mieleen ... Kaunis luonto, vesi ja aurinko! Kirjoitimme sekä purjehdusreissuilla että mökillä päiväkirjaa - missä purjehdimme ja yövyimme / mitä olimme tehneet loman aikana ... Niitä kirjoja olisi mukava lueskella ja muistella yhdessä lapsuuden lomia!Leppoisaa heinäkuuta toivotellen,

Nina

2 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja niin jännä tuo kivesi,.Kuten Instassakin kirjoitin,minä näen siinä koiran pään;D
  Kaunista heinäkuista viikonloppua Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael - tuo koira onkin aivan selvästi näkyvillä ... minä olin vain valaan näkeväni :)
   Täällä jatkuu lämmin sää vielä - ihana lueskella auringossa!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)