torstai 25. joulukuuta 2014

Tuhat Lahjaa
Olen viettänyt usean hetken - ja nauttinut monta kupillista teetä - Ann Voskampin kirjan, Tuhat Lahjaa, seurassa. Tiedäthän sen tunteen, kun tahdot pitkittää lukukokemustasi ... säästäen sivuja, jotta taipaleesi kirjan kanssa voisi vielä jatkua vielä hieman kauemman aikaa. Tuhat Lahjaa on kirja, joka vei minut mukanaan - ja jonka seuraan tulen palaamaan vielä useamman kerran.
Ann Voskamp kirjoittaa elämästään ja kokemuksistaan maatalonemäntänä, kuuden lapsen äitinä, ystävänä, naisena, mukaan lukien tärkeät lapsuus- ja nuoruusmuistonsa. Ann kuvaa proosallisesti sekä ilonhetket että syvälle viiltävät muistot, jotka eivät tahdo arpeutua. Ann peilaa omia haasteitaan menneisyyteensä sekä nykyhetkeensä - kirjan punaisena lankana on Ann'in kokemus ja kutsu löytää päivittäin kiitoksen aiheita. 

Ann kuvaa itsensä kristityksi, joka etsii elämäänsä mielekkyyttä, iloa ja merkitystä. Hän maalaa lukijalle autenttisen herkästi epäilyksen ja luottamuksen aallokon - suhteessa Jumalaan, armoon, arkipäivään sekä omaan itseensä.

Kiitollisuuspäiväkirjaa kirjoittaessaan Ann kokee sisäisen muutoksen, joka avaa syvemmän, Ann'in omien sanojen mukaan, tyhjemmän ja täydemmän elämän.Elävästi kuvatut hetket ja tunnelma vangitsivat minut - pysähdyin usein lukiessani maistelemaan hänen lauseitaan, sulkien silmäni: Eteeni avautui Ann'in keittiöstä avautuva maisema, peltojen taakse laskeva aurinko ... korvissani kaikui Ann'in seinäkellon kajahdukset hänen hiljaisina yöntunteinaan. Ennen kaikkea, annoin kirjan herättämien ajatusten laskeutua hissukseen oman mieleni pohjalle. Luin Tammikuussa 2013 Ann Voskampin kirjan One Thousand Gifts Devotional, jonka myötä rohkaistuin huomioimaan pienet ihmeet arjen keskellä - ilonpisarat, jotka ovat tuoneet lämpöä sydänalaan sekä kiitollisuutta elämän ihmeeseen, Jumalan lahjoihin. 

Elämässäni, kuten kaikkien meidän elämässä, on monia haasteita: Karuja polkuja sekä ylä- ja alamäkiä. Koen että toivonliekki ja luottamus saavat ravintoa, kun silmäni harjoittuvat huomaamaan päivittäin asioita, jotka kajahtavat kiitollisuutta, armonmuruja, elämänvoimaa ja valonpilkahduksia. Tuhat Lahjaa rohkaisee ja haastaa herkästi ja aidosti askeltamaan kiitoksen viitoittamaa polkua.
Suosittelen sinulle lämpimästi Tuhat Lahjaa - kirjaa. Lahjoitin tänä jouluna tämän suomenkielisen kirjan muutamalle läheiselleni. Ann Voskamp kirjoitti Tuhat Lahjaa-kirjan englanninkielellä vuonna 2011, kirja on ollut 60 viikkoa New Your Times Bestseller listalla, ja se on hiljattain käännetty usealle kielelle. Ann on kotoisin Kanadasta, ja hän on opiskellut kasvatustieteitä ja psykologiaa Yorkin ja Waterloon yliopistoissa. Hän on kirjoittanut blogia A Holy Experience vuodesta 2004 saakka.

Löydät kirjan sekä Tuhat Lahjaa-kotisivulta että Tuhat Lahjaa-Facebook sivulta.

Lämmin kiitos Kustannus Oy Uusi Tielle kirjasta. Nautin kovasti saadessani lukea Ann Voskampin haastavan sekä herkästi kirjoitetun Tuhat Lahjaa-kirjan (käännös suomeksi: Susanna Hirvikorpi).

Nina


6 kommenttia:

 1. Kiitos Nina. Aloitan lukemisen vuodenvaihteen jälkeen. Kauniita lumikuvia olit ottanut!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa loistavalta kirjalta, itselleen kun on kovin armoton. Tuntuu myös, että sielu lepäisi tätä kirjaa lukiessa, pysäyttäisi ajan ja katkaisisi levottomuuden kierteen. Helposti elämän hektisyydessä joutuu ylikierrosten oravanpyörään ja vaikka lukeminen on intohimoni, välillä on vaikea rauhoittua siihenkään. Uskonpa että tämä kirja veisi minua, enkä minä sitä ja toisi rauhaa.

  Laitan tämän korvan taakse. Olen huono muistamaan nimiä, mutta tämä kaunis kirjankansi piirtyi ikuisesti mieleen.

  Tunnelmallista ja levollista Tapaninpäivää ja sydämelliset kiitokset niin kauniista ja sydämellisestä kommentista blogiini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on samanlainen muisti - tittelit unohtuu mutta kuvat muistuu! Minä kanssa luin kirjan hetki kerrallaan ja kiireettömästi ... se sopii hyvin niin ajatukset laskeutuu hissukseen mielen pohjalle :)

   Poista
 3. Kiitos Nina,hyvästä kirjavinkistä,laitan talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös oma "kirjavinkki-varasto", jonne on hyvä pistäytyä ennen kirjastoon menoa - tai ennen kirjan tilausta kirjastosta :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)