sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Seesteinen sunnuntaiNukuin puolillepäivin - eilisen migreenin rippeet vielä kehossa väsytti ... Mutta silmät avattua elämä maistui jo paremmalta. En jaksanut keskittyä lukemiseen, jotta seurasin TV:stä luonto-ohjelmaa, ja torkuttlin sohvalla vielä pari tuntia.

Auringon paiste houkuttelee nyt pienelle lenkille - kevät tulee huimaa vauhtia, magnoliapuutkin ovat jo kukassa. Olen jo ottanut +50 faktorin aurinkovoiteen esille, sipaisen sitä kasvoille hiukan aamuisin - nyt keväällä ne ultraviolettisäteet ovat kuulemma aika voimakkaita.

Illat ovat myös pidenneet, pian voidaan ehtiä metsään lenkille töiden jälkeen - aurinko laskee vasta lahdeksan maissa.

Olen seurannut Downton Abbey-sarjaa televisiosta - pidän kovasti sen ajan sisustuksesta ja puvuista. Täällä Tanskassa alkoi 4. sesonki maaliskuun lopussa. Se inspiroi luomaan nämä valokuvat: Asettelin kirpparilta löytämäni vanhat kirjat pinoksi säkkikankaan päälle. Isoäidin ja isoisän häälahja - lautanen ja kannu - toivat menneen tunnetta, ja tulppaanit sopivat kirjojen sävyyn.

Ylemmän kuvan olen ehostanut tekstuureilla (semmoisilla värillisillä kuvakerroksilla, jotka luovat mm. vanhaan kanvaasin tunnun - kerron tarkemmin editointiprosessista englanningkielisessä valokuvablogissani).
Kauan kesti ymmärtää 
kuinka helppoa on maailmaa parantaa: 
Että jotain muistaa ja jotain unohtaa, 
että hymyilee lapsen lailla 
eikä pelkää rakastaa.

Tommy Tabermann


:   :   :


Leppoista sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa toivotellen,

Nina

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mulla on myös jo 50-aurinkovoide käytössä. Ja, Downton Abbey. Me ollaan tytön kanssa ihan faneja. Harmittaa jo nyt, että seuraavasta kaudesta tulee viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on jo kevätaurinko lämmin ja kirkas - tuo +50 aurinkovoide on todella hyvä suoja.
   Downton Abbeyn tunnelma ja rauhaisa asioiden eteneminen kuvauksessa tekee siitä hienon sarjan!
   Mukavaa viikonloppua teille kaikille :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)