lauantai 28. marraskuuta 2015

Lahjoista suurin


"Tästä joulu alkaa. 
Joulutarina, rakkaustarina - ja maapallomme, pieni sininen lasikuula avaruudessa, 
pyörii juuri nytkin Rakkauden ja Ristin akselin varassa." 
Ann Voskamp.Ilahduin kovasti kuullessani, että Ann Voskampin kirja Lahjoista suurin, on käännetty suomeksi! 
Ann kirjoittaa elävästi ja aidosti - hänen kirjojaan lukiessa tuntuu kuin istuisin keinutuolissa Ann'in tuvassa, hänen sanojen ja ajatusten soljuessa mieleni pohjalle ...

Ann Voskampin edellisen kirjan - Tuhat lahjaa - kirjaesittelyssä, kerron hieman enemmän Ann'istä - maatalonemäntänä, äitinä ja kirjailijana.Lahjoista suurin koostuu 25 tekstistä, jotka valmistavat lukijan joulun lähestymiseen. Ann yhdistää luonnollisella ja välittömällä tyylillään adventtiin liittyvät kristilliset perinteet, henkilökohtaiset odotukset ja kysymykset, sekä Raamatun lupaukset: 
"Ja suurin lahja, jonka voimme antaa suurelle Jumalallemme on se, 
että annamme Hänen rakkautensa ilahduttaa meitä."


Joulun sanoman ajattomuus tekee kirjasta ajankohtaisen - Lahjoista suurin sopii luettavaksi jokaisena vuodenaikana. 
Päivittäisten tekstien Lahjan avaaminen- osassa Ann kehdottaa lukijaa tekemään jonkin hyvin konkreettisen teon, esimerkiksi:
"Yritä löytää tänään joku sellainen ihminen, joka tekee jotain pientä ja hyvää, johon harva kiinnittää huomiota. 
Kirjoita tuolle ihmiselle viesti, jossa kerrot, miten tärkeää hänen työnsä on."


Pidän kovasti jokaisen tekstin "Pohdittavaksi"-sivusta, joka koostuu kolmesta mietteestä, sekä muutamasta tyhjästä rivistä lauseiden alla, joihin voi kirjoittaa mietteiden herättämät omat ajatukset, kysymykset, huolet ja ilonaiheet.
Ann'in kysymykset vievät lukijan toivon ja muutoksen äärelle.

Poimin alla olevat Ann'in lauseet kirjan päivittäisiltä pohdittavaksi-sivuilta: 

"Mitä odotat ja toivot Jumalalta juuri nyt?" 

"Millä tavoin Jumala on tynnyttänyt elämäsi myrskyjä?"

"Elämässäsi ei ehkä tapahdu huimia ihmeitä, mutta Jumala toimii myös pienessä. Millaiset asiat elämässäsi ovat vain "sattuneet" tapahtumaan tavalla, joka kertoo, että Jumala on vaikuttanut niissä?"


Suosittelen lämpimästi Lahjoista suurin-kirjaa - Päivittäiset tekstit tekevät Raamatun lupauksista eläviä arjen keskellä. Ann'in välitön lähestymistapa Jumalan rakkauteen elävässä elämässä tekee kirjasta käytännönläheisen, pukien sanoiksi monien huokaukset, epäilyt ja odotukset.Löydät Lahjoista suurin-kirjan sekä Lahjoista suurin-kotisivuilta että Lahjoista Suurin-Facebook sivulta.

Lämmin kiitos Kustannus Oy Uusi Tielle kirjasta! Olen odottanut joulukuun saapumista, jolloin päivittäin syvennyn Ann Voskampin Lahjoista suurin - kirjaan (käännös suomeksi: Susanna Hirvikorpi).
  
Parhain terveisin,
Nina 


4 kommenttia:

 1. Jos jotain kirjaa voi toivoa etukäteen joululahjaksi, niin toivon Lahjoista suurinta:) Sen perusteella mitä olen kirjasta lukenut, se vaikuttaa must read -jutulta. Sinulla on ihana tunnelma blogissasi ja usein tosi kauniita kuvia. Tykkään levollisuudesta ja rauhasta, joka postauksistasi huokuu. t. Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Salla!
   Olipa kiva löytää tervehdyksesi täältä - jospa vaikka Lahjoista suurin löytyisi kuusen alta?! Taikka vaikka kirjastosta - ken tietää? Löysin kesällä Suomessa käydessäni, kivana yllätyksenä, aivan juuri ilmestyneen kirjan (Kalastajan Vaimo-bloggarin neulekirjan) paikallisesta kirjastosta.
   Tämä bloggaus on mukava harrastus ... valokuvauksen ohella - ja ne passaa kivasti yhteen :) Sinulle rauhaisaa joulunalusaikaa toivotellen,
   Nina

   Poista
 2. Moi Nina! Aina välillä käyn katsomassa mitä blogiisi kuuluu vaikka en niin paljon blogimaailmassa vietäkään aikaa. Mainitsemasi kirja näyttää kauniilta. Kristillisiä kirjoja harvemmin luen, koska ne tuntuvat usein arjesta vieraantuneilta. Ehkä tämä kirja on erilainen. Mukavaa joulun odotusta! Muuten, joku jouluvalmisteluihin liittyvä postaus olisi kiva:) Suomiterveisin, Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Meri,
   Ilahduin kovasti lukiessani että tupsahdat silloin tällöin tänne blogiini - kiitos! - sekä myös inspiraatiosta jouluaiheiseen postaukseen! Tänä vuonna en malttanut odottaa adventtiin, vaan aloitimme jo joulujutut marraskuun lopulla - nyt sitten myös tänne blogin puolelle laittelen jouluisia askarteluja ja tunnelmia.
   Leppoisaa ja suloista joulunalusaikaa sinulle,
   t. Nina

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)