lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukortteja askarrellen


Nämä joulukortit syntyivät nuotti-teeman inspiroimana - kiitos äidille! 
Âiti oli meillä käymässä ensimmäisen adventin aikaan, ja kävimme yhdessä kirpputoreilla kaikenlaista kivaa katselemassa. Ja hän ehdotti että katselemme, löytyisikö kirjapuolelta vanhoja musiikki-soitto - nuotti -kirjoja, joita voisi käyttää askartelussa ... Ja olihan niitä! Löysimme klassisen musiikin pianolle tehtyjä sävellyksiä nelisen kappaletta, yksi jopa 1800-luvun loppupuolelta.
 
Esikoisemme soittee pianoa, ja kotiin saapuessamme hän katsasteli Mozartin ja Schubertin sävellyksiä - nyt ne kirjat ovat hänen huomassaan ... minä ja äiti pidimme itsellämme kahden kansanmusiikkikirjan, joiden nuotteja käytämme askarteluun.Löysin Tiimarin-kaltaisesta butiikista vanhoja kiiltokuvia, jotka sopi kivasti vanhan nuottipaperin kera kortteihin. Osaan korteista lisäsin pätkän pakettinarua - sydämen muodossa taikka hieman raamiksi kortin ympärille.Aloitin joka kortin repimällä nuoteista sopivan palasen kortin keskelle. Seuraavaksi etsin passelin kiiltokuvan, jonka liimasin osittain nuottien päälle. Muutamiin kortteihin lisäsin vielä pakettinarua.
Ja kortteja kirjoittaessa, kirjoitin ohuelle mustalla tussilla nuottirivistön väliin lyhyen joulutervehdyksen.


... On niin mukava silloin tällöin paneutua luoviin askarteluihin - Puuhastelin kortteja pari arki-iltaa, joulumusiikin säestyksellä - ja pari pannua teetä samalla tuli tyhjennettyä.

Jos askartelusormia kutkuttaa, tällä idealla saa aika kivasti tehtyä mukavia joulutervehdyksiä. Ja jos vanhaa nuottipaperia ei ola saatavissa, voi internetistä varmasti löytyä jonkinlaisia sävellysnuotteja, joita voi tulostaa joko valkealle taikka beigelle paperille.

Mukavaa joulukuuta toivotellen,

Nina

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kortit;itse tehdyt ovatkin ihanimpia:) Mukavaa joulun odotusta Nina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sinulle myös, Jael! Sinulla varmasti on monenlaisia perinteitä - Suomalainen joulu ja Israelilainen Hanukkah-juhla - ihania leivoksia siellä Appelsiineja & Hunajaa'ssa löytyy!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)