tiistai 29. joulukuuta 2015

Leppoisia lomapäiviä


Näin kaunis polkypyörä oli parkkeerattu Pyöreän Tornin eteen eilen - ihastuin tuohon kätevään satulalaukkuun, jonne vaikka kukkaron ja puhelimen voisi laittaa, jos ei laukkua ole mukana.
Kävelimme pienen lenkin keskustassa eilen - pilvisenä päivänä on mukava katsella näyteikkunoita ja vanhoja rakennuksia.Tein toffee-karamelleja itse viikko sitten - ohje oli todella helppo ja valmistus hyvin vaivaton.  Laittelen ohjetta tänne blogin puolelle tammikuussa. Suolahiutaleet pinnalla toivat kivan maun toffeeseen - ja paras kiitos on se, että kaikki namut ovat jo menneet parempiin suihin! Ystävän oli töissä joulunpyhinä - sisar hento valkoinen - laitoin hänen postilaatikkoonsa ennen työvuoron alkua pussillisen toffee-karamelleja, jotka olin laittanut leivinparista leikkaamiin kuoriin ... Kahvin kanssa energiaa antamaan yötä vasten.
 


Lähikirpparin ikkunassa huomasin kauniin lautassetin - 4 kappaletta alus-, -ruokailu  ja keittolautasia!
Ihastuin näihin neliskulmaisiin lautasiin aivan kerrassaan, ja ostin ne siinä samalla - hyvin maistui joulupuuro ja jouluruoka neliölautasilta!


Paikallinen vesitori on koristeltu jouluvaloilla - upea täysikuu ei sattunut kuvaan, mutta se on valaissut selkeinä iltoina kävelylenkeillä.
 


Tämä iloinen joulutyttönen on yksi vanhimpia joulukoristeitamme - se on varmaan jo 10 vuotta ollut oven sisäpuolelle joka joulukuun.

Tässä linkki josta voit ladata valokuvakortin vaikka uuden vuoden tervehdykseen

Luova äitini opetti minua tekemään kauniit valokoristeet paperinarusta ja led-valoketjuista .. Somasti ne tuikkivat olohuoneen ikkunoiden ympärillä! Otin prosessista valokuvia, ja ensi marras -joulukuussa sitten kirjoittelen tänne kuinka paperinaru-valoketjun voi itse kukin tehdä.

Toivotellen hyviä ja kiireettömiä hetkiä vuoden viimeiselle viikolle,

Nina 

2 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä toffeeta. Isäni linnoittautui 2 kertaa vuodessa keittiöön kun olin lapsi ,ja sen tuloksena oli aina tosi ihanaa toffeeta,tummana ja vaaleana,joka oli parasta mitä muistan ikinä syöneeni,mutta harmittaa etten koskaan pyytänyt ohjetta ennenkuin oli liian myöhäistä.Oikein hyvää vuoden viimeistä viikkoa Nina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa hertaisen herkulliselta, Jael - isäsi tekemät toffeet! Kultaakin kalliimmat muistot lämmittävät varmaan kaihoten sydänalaa.
   Sinulle kaikkea hyvää - terveyttä ja iloa - uuteen vuoteen!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)