keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Mureat manteliset piparkakut [gluteeniton]


Nämä manteliset piparkakut maistuvat joululle ja niiden koostumus on kivan murea - ja mikä parasta, sekä taikina että itse leipominen käy käden käänteessä. Ohjeen löysin Fragile - with love-blogista. Lisäsin inkiväärijauheen alkuperäiseen ohjeeseen, ja jätin pois appelsiinikuori-raasteen. 
Yhdestä annoksesta tuli 3 pellillistä pipareita.

Tarvitset:
200 g voita tai margariinia
150 g tummaa siirappia
75 g fariinisokeria
125 g sokeria
40 g mantelirouhette
400 g gluteenitonta jauhoseosta  (Dr. Shär taikka Finaxin oranssi sekoitus)
5 g neilikkajauhetta
5 g kanelijauhetta
5 g inkiväärijauhetta
5 g maustepippurijauhetta
5 g potaskaa (kohottava aine) sekoitettuna 2 rkl vettä



Valmistusohje:

Sulata voi, siirappi, fariinisokeri ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä.
Lisää mausteet voimassaan ja sekoita hyvin.
Lisää jauhot, potaska-vesi-sekoitus sekä mantelit - sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta kaksi n. 5 cm paksuista pitkoa. Kääri pitkot yksittäin leivinpaperiin ja laita ne jääkaappiin tai pakastimeen. Mielellään seuraavaan päivään, taikka vähintään 2-3 tunniksi.
Leikkaa taikinapötköistä ohuita siivuja ja laita ne leivinpaperilla vuorattulle pellille.
Paista uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi, noin 6. minuuttia.
Jäähdytä ritilällä ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Herkkehetkiä Jouluun!

Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)