torstai 24. joulukuuta 2015

Joulukortti KööpenhaminastaAurinko paistoi kun ajelin pyörällä keskustaan tällä viikolla asioita hoitamaan ... Valo tuo tullessaan muutoksen, piristäen mielentilaa sekä tuoden eloa valokuviin. Pysähdyin Dronning Louisen sillalle ihastelemaan valon kimallusta järven pinalla.

Vieressäni oli joulukuusikauppias, jolla asiakkaista piisasi - Oli mukava katsella kun ohikulkijat valitsivat joulukuusia ... Ja kuinka he sitten pahkailivat kuinka kuusen kotiin saisi - pakaten sitä pyörän päälle, taikka sopuisasti kantaen sitä kotia kohti.


Mannekiini-nukke Swim Wear-butiikin edessä oli hupaisan kiva - sukelluslasit ja tonttuhattu! Onhan se sää kyllä aika leuto näin joulukuuksi - + 11 astetta.Skt. Nikolaj'n kirkon torni on kaunis - se on 3. vanhin kirkko Kööpenhaminassa, rakennettu v. 1200.
Suurin osa kirkosta tuhoutui palossa 1895, vain osa tornista säilyi - kirkko korjattiin mutta se ei ole toiminut varsinaisena kirkkona vuodesta 1805 saakka. Nykyään kirkkorakennus toimii näyttelytilana ja kulttuurihallina. Ympärillä oleva pienessä puistossa on mm. leikkipaikka, jossa usein poikien ollessa pieniä pysähdyttiin - leikki - ja evästauolle.


Kävelykadun jouluvalot tuovat tunnelmaa, varsinkin pimeällä sydämet ja tähdet tuovat kivan valon.

Poikkesin Lagkage Huset-kahvillaan, jossa leppuuttelin jalkoja ja nautiskelin neekerinpusun kahvin kera ... oli makoisaa ja virkisti kivasti.


Kävelin hissukseen pyörälle kahvilasta, ihastellen jouluvaloja ja Nytorv- Gammeltorville tullutta maailmanpyörää.
Tiistaina olin urkukonsertissa meidän lähikirkossa - joka on Kööpenhaminan vanhin rakennus, 1180 vuodelta. Kirkko on pieni ja hyvin kaunis - ehtoolliselle alttarin eteen mahtuu 18-20 kerrallaan. Muistan kuinka lapsuudessa menimme äidin kanssa joulukirkkoon aamulla aikaiseen - istuimme ylös josta näimme sekä kynttilät alttarilla että joulukuusen ja papin - olen siitä lähtien kovasti pitänyt urkumusiikista.


Kanttori Bente Kiil Toftegaard on kuvassa keskimmäisenä - Hänen taitava ja eläytyvä soitto ja kirkon hyvä akustiikka saattoi sydämen sopukat ja oli hyvä hiljentyä ja nauttia musiikista.


Viime vuonna jouluaattona satoi lunta - ylläoleva kuva on otettu vuosi sitten.

Näiden joulukorttien myötä toivottelen sinulle hyvää ja rauhaisaa joulua,

Nina

6 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia ja leipomuksia sulla täällä! Hyvää joulua teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Joulunpyhät ovat menneet mukavasti ja rauhaisasti - Aamuisin olen herkutellut suola-tilli-lohella leivän päällä (melkein yhtä hyvää kuin äidin tekemä :)

   Poista
 2. Ai miten kivan näköistä kuvissasi.Oikein hyvää ja rauhallista joulua Nina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael!
   Aurinko on muutamana päivänä houkutellut ulos, ylös ja kävelemään - Kyllä se vain kivasti piristää tuo sininen taivas ja auringon loiste!

   Poista
 3. Kaunista. Nautin Helsingin lumeetomuudesta. Ihanaa joulunaikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu --- Lumettomuudella on paljon hyviä puolia - jalat säilyy kuivina saappaissa ja bussit kulkee ajallaan :)
   Sinulle rauhaisaa, inspiroivaa ja lämmintä joulua, Satu!

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)