tiistai 2. elokuuta 2016

Grillatut nektariinit vuohenjuustolla



Loma Suomessa sujahti todella nopeasti - tuntui että vastahan me tultiin, kun aikaa oli jo vierähtänyt kaksi viikkoa, ja oli aika jo pakata laukut paluumatkalle. Aika on kyllä melko ihmeellinen asia ... Tavallaan tuntui että aika pysähtyi hyvällä tavalla perheen ja luonnon keskellä - ja kuitenkin se kului liian nopeasti.

Sain äidiltä (jo keväällä) Hanna Hurtan Sesonki Reseptit keittokirjan, jossa on helppoja ja herkullisia ruokaohjeita juuri niistä kasviksista, vihanneksista ja juureksista, jotka ovat eri kuukausina saatavilla. Nyt lomalla katselen kirjaa tarkemmin ja kokeilen ohjeita, ja nämä grillatut nektariinit kyllä maistuivat makoisilta!
Ohje löytyy Sesonki reseptit kirjan sivulta 54. Meillä ei ole sellaista grillipannua, joten grillasin nektariinit uunissa, ja se toimi hyvin.

Tarvitset:

4 nektariinia
200 g vuohenjuustoa
balsamisiirappia (minulla oli paksua "Balsamic Crema"-balsamico-etikkaa, jota käytin) 

Tein näin:
Huutelin nektariinit, halkaisin ne ja poistin kivet.
Laitoin nektariininpuolikkaat leivinpaperilla vuoretulle uunipellille, ja paistoin niitä 2 x 7 min. 200 asteen lämmössä Grilli-asetuksella (ensin tasainen puoli alapäin, sitten tasainen puoli ylöspäin).
Viipaloin vuohenjuuston ja asetin palasen vuohenkuustoa jokainen nektariinipuolikkaan päälle, ja paistoin vielä n. 5 minuuttia, niin että juusto lämpeni ja hieman ruskistui.
Sitten annoin nektariinien jäähtyä hieman, jonka jälkeen laitoin hieman paksua balsamico-etikkaa jokaisen päälle. 

Kyllä maistui mainiolle välipalana - myös oiva alkupala taikka jälkiruoka myös!

Maukasta kesänjatkoa toivotellen

Nina



4 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista. Tämä on oiva pikku herkku kun joku poikkeaa "kahville", laitanpa ohjeen muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin nopsa ja makoisa tehdä, juuri hyvä yllätysvieraille.

      Poista
  2. Tuollainen on niin herkullista:) Hannan kirjassa on kivoja ohjeita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuonut Hannan kirja hyvää ja kaivattua inspiraatiota!
      Ja arvaas mitä - tein sinun ohjeellasi ne tryffelit, ja ne onnistuivat upeasti!!! Tuhannet kiitokset - ihanaa kun ei niissä maitotuotteita ollenkaan, niin minunkin vatsa niitä kestää.

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)