maanantai 8. elokuuta 2016

Mietteitä loppuvasta kesästä


Tänään oli ensimmäinen aamu koululaisilla. Koulujen alku symbolisoi minulle kesäloman loppumista - joka tuo alakuloisen tunnelman. Tänä vuonna minun kesälomani jatkuu vielä tämän viikon, josta olen todella iloinen - mutta tuo kesän viimeisten päivien saapuminen jollain tapaa tuo todella kaihean olon.

Sattumoisin ystäväni on myös lomalla, joten hän lähti kanssani lenkille - heti aamutuimaan. Kiersimme läheisen järven ympäri - ja aurinkokin paistoi hieman pilvien varjosta. Kävely se kyllä kohottaa mieltä, ja myös ystävän kanssa jutteleminen. Tunnin kävelylenkin jälkeen huomasimme, että tuttu ja soma kahvila oli auennut jälleen (kesäloman jälkeen), joten poikkesimme sinne kahville. Siinä kävellessä ja turistessa se aamun niin tumma tunnelma keveni jo hiukan ...

Ja sitten on päivä edennyt ihan omalla painollaan - arkipäivän pienet rutiinit luovat tutun ja turvallisen raamin päivälle - jonka merkitystä ei aina osaa arvostaa. 

Nuorin poika tuli juuri iloisena kotiin - oli ollut ihan hyvä eka koulupäivä ... 
Ulkona paistaa aurinko - jospa menisin pihalle nyt lukemaan kirjaa, teekupposen kera ... Viime viikolla tuli kuuroja yllättäen, että ulkona lukeminen ei oikein onnistunut.

Hyvät ystävät ovat kuin lyhtyjä tiellä – he eivät lyhennä matkaa,
mutta tekevät sen turvallisemmaksi kulkea.

Hyvää alkavaa viikkoa toivotellen,

Nina

8 kommenttia:

 1. Niin se on - syksy alkaa. Ihana ajatus ystävistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo muutaman kellertävän lehden huomannut - ja pihlajanmarjat jo punertavat! Syksyä kohti mennään :-)

   Poista
 2. Mukavaa viimeistä lomaviikkoa Nina.Täällä on niin kostean kuumaa,että ajatus viileästä syksystä kuulostaa niin houkuttelevalta;odottelen että tämä epämukava(minulle ainakin..) kesä jo loppuisi,mutta ei vielä...
  Hyvät ystävät ovat aarre:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Siellä on se kuumuus ja kosteus varmasti ihan eri luokkaa - joten syksyn ja talven hieman leudommat lämpötilan ymmärrettävästi on mukavaa kuuman kesän jälkeen :)

   Poista
 3. Mulla alkaa openhommat huomenna veso-päivällä. Kesä meni nopeasti, tein toista työtä aika ahkerasti :)
  Tsemppiä tulevaan syksyyn ja ystävät, ne ovat tärkeitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatiota ja kaikkea hyvää sinulle alkavaan lukukauteen, Satu! On varmasti ihana olla sinun oppilaasi - positiivisuutesi ja tarmokkuutesi varmasti tarttuu, kannustaa ja motivoi monia!

   Poista
 4. Ilmassa on jo häivähdys syksyä. Mutta toivottavasti saamme pitkän ja lämpimän syysjakson, silloin voi vielä tankata talven varalle. Matka ilman ystäviä on ikävä ja turvaton, tietoisuus ystävyydestä keventää taivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa käydä, Cheri, että tuleekin lämmin ajanjakso - ensiviikolle luvataan aurinkoa ja yli 20 asteen päiviä ... Joten saan tankata valoa ja lämpöä vielä hieman ennen syksyn viileyden sapumista :)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)