sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Adventtikynttilä-koristeita askarrellen
Eilen illalla askartelimme poikien kanssa advanttikynttilä-asetelmia. Tänä vuonna valitsin aivan yksinkertaisia koristeita: Havujen lisäksi vain kaneli-tankoja ja tähtianiksia - jotka eivät pelkästään ole luonnnonkauniita, mutta myös tuoksuvat raikkaalle ja jouluiselle.


Esikoinen vietti aikaa miettien, kuinka muodostaisi mukavan astetelman, ja haki avuksi kuminauhaa / nyöriä.


Nuorimmainen laittoi sekä havuja että aniksia ja kaneleita mukavasti toinen toisensa viereen.


Löysin tosi kivan kehikon pienille adventti-kynttilöille läheisen vaateliikkeen alakerran poistomyynnistä - sen koristin havunoksilla, kanelilla ja aniksella - tuli kivan pieni ja kevyen oloinen adventtikranssi. Ja kivan käytännöllinen - saa polttaa kynttilöitä mielen mukaan, kun voi uuden vaihtaa jo loppuun palaneen tilalle.
... Ensimmäinen adventtikynttilä valaiseepi tuvan pöydällä. Juttelimme iltaruoalla adventin merkityksestä, erilaisista perinteistä ja tunnelmista, jotka liittyy adventtiin ja jouluun, ja mitä joulu merkitsee meille jokaiselle.

4 kommenttia:

 1. Kateeksi käy havunoksat. Täällä ne maksaa maltaita, niissä kukkakaupoista mistä niitä yleensäkään saa. Eikö tulekin jotenkin juhlallinen olo kun askartelee joulujuttua? Ihanasti teillä lunta. Oikein pulkkamäki, tuntuu eksoottiselta.

  VastaaPoista
 2. Juu, se askartelu ja puuhailu on todella mukavaa! Täälläkin nuo havunoksat täytyy ostaa kaupasta, mutta hinta ei ole kova (2€ /suurehko nippu jossa monta 3-5 oksankärkeä).
  Nyt on pakkanen kiristynyt, -5 astetta, ja upean violetinsininen aamutaivas!

  VastaaPoista
 3. Herkän näköinen tuo kynttiläkehikko koristeltuna luonnonmukaisesti, kaneli ja tähtianikset huippukauniita. Samoin poikien kynttiläasetelmat oikein nättejä.

  Onpa teillä kunnon talvi, paljon lunta! Varmaan kiva metsäreissu. Meillä ei yhtään enempää lunta. Pakkanen lauhtunut, -5 astetta.

  Halaukset

  VastaaPoista
 4. Pojat olivat aivan haltioissaan lumesta! Nyt kun tulee hieman lauhaammat kelit niin voi tehdä lumiukkoja.
  Hyvä että on laskemaan päin se pakkanen siellä - kun on yli -15 ei oikein pidemiä ulkojuttuja voi rennosti tehdä.
  halit meiltä kaikilta!

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)