maanantai 16. toukokuuta 2011

Elävä meri


Esikoinen etsi vesivärejä, mutta löysikin kaapinpohjalta öljyvärit. Löysimme sopivat pensselitkin sekä kovaa paperia pojan iloksi. Puolentunnin kuluttua hän tuli näyttämään maalaustaan. Hän kertoi kuinka hän oli tarkoituksella jättänyt valkoista paperia näkymään meren kohdalle, jotta se näyttäisi elävältä. "Että auringonsäteet kirkkaasti aalloilla heijastaa ... se tumma ja vaalea sininen tuo kanssa eloa laineisiin." Olin aivan samaa mieltä hänen kanssaan: Meri on todella elävän oloinen.

On mukava kuinka hän kokeilee erilaisia tekniikoita - vesiväreistä lyijykynään, sekä erilaisia tusseja (Copic Markers mm.). Juteltiin isännän kanssa että otamme esiin akryylimaalit myös - ne kuivuvat nopeammin kuin öljyvärit, sekä ovat vesiliukoisia.

Olemme viikonlopuksi menossa leirintäalueelle, pakataan myös piirustusvehkeet mukaan. Siellä voikin katsella auringonsäteiden leikkiä aallonharjoilla, ja illalla kuunsiltaa.

Kävin kirjastosta jo pikkupinon kirjoja, jotka varasimme viime viikolla - juuri leirintäaluetta varten. Säätiedoitus lupaa selkenevää, loppuviikosta jo aurinkoa ja + 20 / 21 astetta!
"Odotuksen ilo on jo puolet iloa!" (Voikohan näin sanoa?!)

3 kommenttia:

 1. M:lla on selvästi taiteellista lahjakkuutta, värien käyttö, kokeilun halu yms. Perittyä vanhemmilta...luulisin.
  Ihana, kun kannustatte häntä.
  On sulla ihana kamera, huippukuvia saamme ihastella.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin ihan samaa. Tosi hienosti maalattu! Viikonloppu kuulostaa ihanalta, lukemista, rantaa, maalaamista, korttien askartelua...

  VastaaPoista
 3. Kiitos oli oikein hyvä viikonloppu - luonnon keskellä on helppo irroittautua arjesta ja rentoutua!
  Ja esikoinen on innostunut akryyliväreistä - kiva kun hän kokeilee eri tekniikoita,

  Nina

  VastaaPoista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)