lauantai 2. heinäkuuta 2011

Porkkanasämpylät


Vietämme tänään esikoisen syntymäpäiviä. Leivon vaniljapullien lisäksi porkkanasämpylöitä, joita tarjoamme juustojen ja suolaisten leikkeleiden kera, ennen kakkua ja muuta makeata.
Porkkanasämpylät käyvät myös aamiaiselle, ja maistuvat hyvälle myös marmeladin kera (Minä söin aamupalaksi yhden sämpylän herkullisen appelisiinimarmeladin kera - hyvälle maistui!)

Porkkanasämpylät:

Ainekset:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 suuri / 2 pientä porkkanaa
1 dl täysjyväjauhoja (kaurahiutaleita)
1 dl ruisjauhoja
loraus öljyä
loput vehnä - tai spelttijauhoja

1. Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää hunaja ja suola.
2. Raasta porkkanat hienoksi, ja lisää seokseen.
3. Lisää ruis- ja täyshjyväjauhot, sekoita, ja lisää loput jauhot alustaen, viimeisenä loraus öljyä.
4. Anna kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
5. Pyörittele sämpylät, anna kohota 30 min.
6. Voitele tee-maito-sekoituksella.
7. Paista n. 200 asteessa 15-20 min.

Sämpylät voi myös pakastaa.

Mukavia leipomishetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)