sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Synttärit mökillä


Isäntä huolehti juustoista ja makkaroista, minä sämpylöistä ja muusta leivästä. Ulkona oli sumuista ja sateista, kun ajelimme miehen siskon mökille.

Päätimme tehdä seisovan pöydän, ja kattaa lastenpöydän sisälle, ja aikuisten pöydän ulos.Miehen sisko oli laittanut kauniita öljylamppuja terassille - onneksi sade lakkasi puolen päivän aikaan, tunti ennen vieraiden saapumista. Niin kerkesi nurmikkokin hieman kuivua.

Lapsukaiset tekivät pienen etana-tarhan ...


... sinne taisi eksyä muutama koppakuoriainenkin!


Kahden maissa aurinko paistoi jo täydeltä taivaalta - oli todella lämmintä!Kävelimme 1 km verran rantaan - tuuli puhalsi pohjoisesta, joten oli tiedossa suuria aaltoja!
Osa aikuisista oli vedessä, osa oli rannalla - oli mukava antaa merituulen puhaltaa, ja nauttia auringon paisteesta.


Pojat eivät koskaan aiemmin ole uineet näin suurissa aalloissa - se oli heille suuri kokemus! Hengenpelastaja oli koko ajan laiturilla tarkkailemassa, vaikka aikuisia oli myös uimassa lasten kanssa.

Jäätelö maistui uimareissun päätteksi!


Sitten laulettiin onnittelulaulu päivänsankarille, ja syötiin kakkua.  Lapset aloittivat pian vesisodan nurmikolla, meidän kahvitellessa.


Viimeiset vieraat lähtivät kl. 21 maissa. Me siivosimme, ja pakkasimme juustot ym. kotiinvietäksi.

Katsoimme 22-uutiset, joissa näkyi, että Kööpenhaminassa oli ollut kamala ukkos- ja sademyrsky! Tivoli ja elokuvateatterit olivat evakuoitu, koska sadevettä oli ollut ensin nilkkoihin, sitten polviin saakka, juna- ja metroasemat myös veden vallassa ... oli hurjaa katsella suoraa lähetystä!

Mökillä oli vain hieman ukkosen jyrähtelyä kl. 20 maissa, ja pieni sadekuuro, mutta muuten todella lämmin ja arinkoinen ilma. Kun ajelimme kotiin piemeässä, näimme salamoita kun lähestyimme kaupunkia - sade oli jo onneksi lakannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)