Perjantain karkkien sijasta teimme eilen suklaavaahtoa - se oli makoisa kokemus!
En ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, joten yllätyin kovasti, kunka vaivattomasti se eteni, ja kuinka hyvänmakuinen lopputulos oli. (Onneksi tuli laktaasitablettivarasto täydennettyä!)
Tässä valokuvia prosessista, kuvien jälkeen resepti.
Suklaavaahto (6 suurehkoa annosta)
200 g tummaa suklaata
6 kananmunankeltuaista
3 rkl sokeria
2 tl raastettua appelsiininkuorta
4 kananmunanvalkuasita
3 dl kuohukermaa
- Vispaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vispaa kerma myös suhteellisen tiiviiksi vaahdoksi.
- Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja sulata suklaapalat vesihauteessa.
- Sekoita kananmunankeltuaiset sokerin kanssa, lisää raastettu appelsiininkuori. Kaada sulatettu ja hieman jäähdytetty suklaa vähitellen keltuaissekoitukseen.
- Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, varovasti kääntäen, suklaaseokseen.
- Annostele suklaavaahto tarjoiluastioihin, ja laita ne jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Voit halutessasi koristelle suklaavaahdon esim. kermavaahdolla, taikka tuoreilla marjoilla.
Herkullisia suklaavaahtohetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)