sunnuntai 22. tammikuuta 2012
Vilua ja Viherkaalia (Herkullinen salaattiohje)
Pieni vilustumisen-poikanen meinasi iskeä perjantaina: Kurkkua kaihersi, vilunväreet kulkivat keholla ja oli kerrassaan tunkkainen ja jomottava olo. Iltaruoan jälkeen käperryin peiton alle villasukat jalassa, juotuani kupin kuumaa ja mausteista Chai teetä - ja nukahdin. Lauantaina hemmotelin itseäni päiväunilla ja appelsiineilla - koko perheellä oli ns. "kylpytakkipäivä". Tänä aamuna heräsin jo hieman virkeämpänä, kurkku on hieman käheä, mutta muuten on olo jo parempi.
Iltaruoan lisukkeeksi tein herkullisen salaatin viherkaalista - tupla-annoksen, niin siitä riittää huomiseksikin. Salaatin olen muunnellut tanskalaisen kokin Claus Maierin ohjeesta.
Viherkaali-salaatti marinoidulla punasipulilla
Ainekset:
silputtua viherkaalia (400 gr)
merisuolla
marinoitu punasipuli:
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl vettä
2 rkl. sokeria
5 pippuria
1 tl. suolla
2 suurta punasipulia
kastike:
3/4 dl rypsiöljyä
2 sitruunan mehu
1 rkl. hunajaa
suolaa maun mukaan
(alkuperäinen ohje sisältää granaattiomenan - tein salaatin ilman sitä, mutta granaattiomena antaisi makean pirteyden salaattiin)
Halutessa voi paistaa pekonia rapeaksi, ja ripotella sitä murusina salaatin koristeeksi.
Kaali:
Leikkaa kaali silpuksi (muista poistaa lehden kova keskiranka). Ryöppää kaali kiehuvassa suolavedessä noin 2 . min, siivilöi vesi pois, ja huuhtele kaali kylmässä vedessä. Salaatin saa kuivaksi kätevästi "salaattirummussa".
Marinoitu punasipuli:
Keitä omenaviinietikka, vasi, sokeri, pippurit ja suola marinadiliemeksi. Laikkaa sipulit lohkoiksi, ja keitä niitä marinadissa 8-10 min. Kaada liemi pois.
Kastike:
Sekoita ainekset salaattikulhon pohjalla.
- Laitaa kaalisilppu salaattikulhoon, sekoita kastikkeen kanssa. Lisää marinoidut sipulit, pekonia (ja granaattiomenan helmet). Tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Toivottavasti uusi viikko alkaa terveenä! Herkulliselta kuulostaa tuo salaatti!
VastaaPoistaT. Josu
Kiitos Josu,
VastaaPoistaHyvin on lähtenyt viikko käyntiin - kurkkupastillit on laukussa tarpeen varalla, ja teekannu käden lähettyvillä ;-)