perjantai 30. marraskuuta 2012

Lapasia, raehiutaleita ja kierrätyskuusi



Hrrr ... Lapaset ovat jo tarpeen, ainakin aamuisin. Ensimmäiset lumihiutaleet leijailivat iltapäivällä! Lunta tuli kyllä vain himpun verran - mutta tarpeeksi että asetin radion joululaulu-kanavalle töistä kotiin ajaessa :)



Alkuviikosta oli kurkku käheänä ja kipeänä. Olenkin juonut useamman pannullisen inkivääri-lakritsa-teetä päivittäin. Liekö se ollut tee, vaiko ne rauhaisat teehetket, jotka ovat parantaneet kurkkukivun. Vaiko joku aivan muu...

Olen nimittäin saanut sähköposteja kuntosalilta viime aikoina: "Olet treenannut keskimäärin 0,25 krt/ vko viimeisen kuukauden aikana. Muutama päivä myöhemmin "Olemme viimeksi nähneet sinua 30 pv sitten, onhan kaikki kunnossa?" Voihan nenä - aika kuluu siivillä - kuntokalenteri on tyhjää täynnä ... Pakkasin treenilaukin ja menin zumbaan. Elävä musiikki ja energinen ohjaaja saivan hien pintaan ja hymyn huulille - ja veri kiersi koko kehossa! Kotiin tultuani nuorimmainen sanoi:"Hyvä äiti, että sä treenaat, niin sun niskat pysyy kunnossa!" Tämän hellän huomautuksen ansiosta varasin jo ensi viikon treenaukset etukäteen.



Joululahja-projektit esityvät - ei ihan niin sutjakkaasti kuin olin suunnitellut, mutta hieman joka päivä. Rentoudun iltaisin puikkojen kalistessa, teekupin vieressä höyrytessä.


Tämän päivän kruunasi kirjaston koulukuusi - aivan mainio! Kysyin kirjastonhoitajalta lupaa kuvata tätä kaunokaista, hän kertoi samalla että kierrätys ja uusiokäyttö ovat kirjastolle läheisiä arvoja. Vanhat kirjat sekä nekirjat, joita ei lainata usein, myydään pikkusummaa vasten kirjaston kirja-alessa. Luen jonkin verran joten kirjastossa tulee käytyä pari kertaa viikossa - olen siten sattunut näihin kirja-aleisiin, joten meidän kirjahyllyssä on usampi "uusio-kirja".

Nyt tämä yökyöpeli lähtee untenmaille - leppoisata viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Aivan mainio tuo kirjajoulukuusi!! Ja ihanan pehmoisen ja hempeän näköinen neulomus. JOululahjojen suunnitteleminen on mukavaa puuhaa, pikkuhiljaa alan itsekkin niitä kokoamaan.

  Minun flunssantorjuntayritykseni perustuvat raakaan valkosipuliin ja pakurikäävän löydön jälkeen myös pakuriteehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kovin utelias tuon pakurikäävän suhteen, olen nähnyt vain valokuvia äidin löytämästa ... odotan innolla että pääsen maistamaan! Raaka valkosipuli varmasti puree, sitä olenkin hieman syönyt nyt viikonloppuna. Mukavia lahjantuumaus & tekemishetkiä sinulle, Paula!

   Poista
 2. Upean väristä lankaa olet löytänyt, olen varma, että lahjan saaja tykkää.
  Ihana keksintö koota kirjoista joulukuusi - sopii kirjaston imagoon hienosti.

  Muistuta minua, että keitetään pakurikääpäteetä. Jos tykkäät, niin otat mukaan talven flunssia torjumaan. Paulalle kiitos, että mainitsit pakurikäävän - ne on mulla unohtunut kaapin perälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo langat ovat "tähdelankoja" parin vuoden takaa, mutta suunnilleen samanpaksuisia, jotta lähdin niistä neulomaan ja hyvin passaa. Ompa ihana että sinulla on vielä sitä pakurateetä - onni onnettomuudessa että ne ovat piiloutuneet kaapin pohjalle :) Odotellaan kovasti joulua & jälleennäkemistä - enää 3 viikkoa!

   Poista
 3. Ihana tuo juttu mitä kudot,todella kauniin väristä!
  Toivottavasti kurkkukipu on jo kokonaan ohi!
  Hyvä että kuntosali muistuttaa,että on treenin aika;D
  Ja mainio tuo kirjaston "joulukuusi";D

  Mukavaa viikonloppua sinulle Nina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kurkkukipu tältä osaa on kadonnut :) Juu minustakin aika hyvä että ne sieltä kuntosalilta lähettää pieniä muistutuksia - päivät tuntuu kiirivän nopeata tahtia, moni asia muistettavana niin on melko varma että jotkut jää vähemmälle huomiolle. Sinulle myös tosi mukavata viikonloppua, Yaelian!

   Poista
 4. Aivan mainio, kirjastoon sopiva joulukuusi. Hyvä, että sinulla on kannustava personal trainer kotona :) Meillä avautui kuntosali pihalla, lumitöitä on riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Cheri, se paras liikunta onkin mielestäni sellaista, joka luontaisesti tulee tehtyä (että ei varta vasten tartte lähteä muualla liikkumaan) - lumenluonti on kyllä ihan raskaan sarjan hommaa, jossa koko kropan lihakset urakoi! Täällä ollaan saatu lumesta pieniä maistiaisia, saapi nähdä milloin sataa ihan kunnolla. Olen kanssa iloinen pienestä personal trainerista täällä kotona :-)

   Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)