lauantai 10. marraskuuta 2012

Suklainen banaani-appelsiini - kakku



Pidän kovasti sellaisista "puolimakeista" kakuista, jotka maistuvat täyteläisiltä mutta ei liian makeilta. Tämä suklainen banaani-appelsiini kakku on juuri minun makuuni! Siinä maistuu banaanin ja appelsiinin lisäksi tumma suklaa, ja sen koostumus on kakun ja pehmeän leivän väliltä.

Olen mukaellut alkuperäistä Heidin reseptiä: Korvasin sitruunan appelsiinilla sekä osan vehnäjauhoista speltillä, ja tein kuorrutuksen appelsiinista ja tomusokerista.

Leivoin kakun toissa viikonloppuna - Hyvälle maistui, etenkin eväänä uimahallireissulla! Kakku sopii myös hyvin pakastettavaksi, samoin kuin porkkana-ananas muffinsit. Kun kakun viipaloi ennen pakkaseen laittoa, on helppo ottaa pari viipaletta sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua. Otan silloin tällöin muutaman kakkupalan eväsleipien lisäksi uimahalliin - pieni herkkupala maistuu vedessä polskimisen jälkeen!



Valmistusaineet:

125 g hienoa spelttijauhoa
140 g kokojyvävehnäjauhoa
125 g fariini / muscovado / intiaanisokeria
3/4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
115 g tummaa suklaata (pieniksi paloiksi hakattua)
0,8 dl oliiviöljyä
2 suurta / 3 pientä kananmunaa
2 suurta / 3 pientä kypsää banaania
60 ml jogurttia
1 tl raastettua luomuappelsiinin kuorta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutukseen:
1 rkl raastettua luomuappelsiininkuorta
2 rkl puristettua appelsiininmehua
n. 2 dl tomusokeria

Valmistusohje:

1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola suuressa kulhossa. Lisää suklaapalat ja sekoita hyvin.
2. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, kananmunat, tilsitty banaani, jugurtti, raastettu appelsiini sekä vaniljasokeri.
3. Kaada banaanisekoitus jauhoihin ja sekoita varovaisesti taikina.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan, ja paista n. 50 min. 180 asteessa uunin keskiosassa.
5. Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen kuin kumoat sen.

Kakun jäähtyessä voit sekoittaa kuorrutuksen. Sekoita tomusokeri ja raastettu appelsiininkuori, lisää tomusokeriin sen verran appelsiinimehua että saat juoksevan kuorrutuksen. Levitä kuorrutus kakun päälle lusikalla. Kuorrutuksesta  saisi varmasti nätimmän jos laittaisi kuorrutuksen muovipussiin, ja leikkaisi kulmaan pienen reiän  - sitten voi paremmin tehdä koristuksia ja kuvioita kakun päälle.



Mukavata ja makoisaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Itsekään en pidä kovin makeasta,joten tästä varmaan pitäisin.Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Yaelian, on kiva kun löytää semmoisen sopivan makeusasteen juuri noissa kakuissa - tämä tuntui juuri sopivalta :-)
      Rattoisaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  2. Tosi jees, kiitos tästä. Tein sitruunalla ja valkoisella suklaalla, vähensin sokeria ja korvasin osan jauhoista manteli- ja kookosjauhoilla. Lisäsin myös rouhittuja pähkinöitä. Tuli aika eri kakku siis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa tosi hyvälle sinun versiosi, valkoinen suklaa, mantelit ja kookos ... nam nam! Ihan tekee mieli heti kokeilla :)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)