Punasipulista saa kaikkea kivaa, itse tykästyin marinoituun punasipuliin - sillä saa mukavaa makua ihan tavalliseen salaattiin, ja marinoitu punakaali maistuu ihanalle lisukkeena sekä lihan, kalan että kasvisruokien kanssa.
Marinoitu punasipuli:
Tarvitset: 2 punasipulia, 1 dl omenaviinietikkaa, 2 rkl sokeria (stevialla en ole vielä kokeillut),
5 pippuria ja 1 tl suolaa.
Keitä omenaviinietikka, vesi, sokeri, pippurit ja suola marinadiliemeksi. Laikkaa sipulit lohkoiksi, ja keitä niitä marinadissa 8-10 min. Kaada liemi pois, ja anna sipuleiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua tai salaattiin laittamista.
Tulostettava ohje tässä
Auringon valo heijastui niin kivasti sipuliin että nappasin siitä muutaman kuvan - niin kauniin punainen tuo kuori, sekä itse sipuli sisältä myös.
Hyvin on mennyt se maidoton, sokeriton ja vehnätön ruokavalio, eilen tuli 2 viikkoa täyteen. Poikkeuksena oli palanen kakkua ja leipää sunnuntain juhlissa ystävien luona, sekä 2 neekerinpusua eilen ... Mies oli saanut semmoisia "käsintehtyjä" (mikä se nyt onkaan se sana, joka nyt on hukassa - håndlavet vastine siis) neekerinpusuja - maistoin vadelmaisen ja vaniljaisen ... makeita olivat. Poikkeus siis vahvistaa säännön, eikös vain :) Muuten olen herkutellut pop corneja poksutellen, sekä viikonloppuna sillä stevia suklaalla - sekä manteleilla ja niillä raw chocolate nibseillä.
Olen saanut kivoa haasteita ja tunnustuksia, joihin vastaan aivan piakkoin ...
Meillä täällä on paikallinen pyhäpäivä {Stor Bededag} - pitkä viikonloppu siis!
Kivaa ja leppoisaa perjantaita toivotellen,
Nina
Punasipuli kuuluu lempparisipuleihini.Kauniit kuvat Nina!
VastaaPoistaTäällä usein törmää punasipulihillokkeesseen.
Kiva että tuo sinun ruokaremonttisi on sujunut hyvin:)
Kiitos Jael - Punasipulihilloke kuulosta herkulliselta! Olen aika yllättynyt siitä että ruokaremontti on lähtenyt näin hyvin käyntiin ... ne makeat keksit ja kakut kun jättää pois, niin jää sokerit ja vehnat ja maito pois myös ;)
PoistaKivoja kuvia! Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos Nonna, sinulle myös!
PoistaPunasipuli on niin hyvää, ihanat sävyt.
VastaaPoistaPunasipulissa on oma, hieman miedompi ja kiva maku. Vähän niinkuin keltasipulin ja salaattisipulin välimaku.
PoistaKiva kuulla että vatsa kiittää dieetistä. Punasipuli on minunkin lemppareitani, se on makoisaa ja kaunista. Itse usein viipaloin punasipulin, pirskottelen valkoisella balsamicolla ja laitan rasiaan marinitumaan. Ihanan pehmeä maku leivänpäälle ja salaatteihin. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaOi kuulostaa hyvälle balsamico-marinaati! Kokeilempa sitä - kiva kun se voi jääkaapissa säilyä ja aromatisoitua aivan rauhassa ... nam nam!
PoistaOi, kuulostaa makoisalta! Popcornit ovat myös hyvää herkutteluruokaa, ovatpa kuulemma jopa aika terveellisiä.;) Aurinkoa viikonloppuun!
VastaaPoistaSepäs olikin hyvä uutinen, että poppariessa on terveelliisiä ominaisuuksia (joskua ajattelen että "pienempi paha" kuin sipsit - vähemmän prosessoituja aineita mm,, :)
PoistaGreat photos of the red union!
VastaaPoistaThank you Birgitta ... Your captures of the orange made my mouth water!
PoistaHienoja punaisia kuvia :)
VastaaPoistaKiitos Paula, se aurinko kävi niin kivasti tuohon sipulin pintaa, että hain kameran - ja se kuori myös niin kaunis, kun sen valoa vasten laittoi :)
PoistaTuo hyvä kevyt olo tuntuu minustakin tutulle, vaikka vastasiskujakin on ollut. Marinoidut kasvikset ovat ihania. Minulla on ollut nyt iso purkillinen marinoituja kasviksia (monia erilaisia) jääkaapissa. Niitä voi lisätä melkein mihin tahansa antamaan särmää ja makua.
VastaaPoistaTsemppiä tulevaan viikkoonkin!
Ne marinoidut kasvikset piristäisi kivasti salaatteja ja muita ruokia ... en ole aiemmin säilönyt ihmeempiä, mutta olisi kiva kokeilla! Ensi kerralla kirjastossa kurkkailenkin säilönta-oppaisiin ... Oletko keittänyt ne kasvikset ennen, vaiko ihan silleen purkkiin vain ja sitten marinaadi siihen päälle?
PoistaTaidan laittaa reseptin blogiin, käy katsomassa, kun saan valmiiksi.
VastaaPoista